Egyszerű kakaós csiga?
hú nekem van egy nagyon jó kakaóscsiga receptem, de otthon, puha és omlós lesz, nem szárad ki másnapra, és nem folyik ki a kakaó belöle.
de szerintem egy normál édes keltésztát csinálok, és mikor kinyújtom megkenem olajjal a tésztát, és arra grízt szórok és csak utánna a cukros kakaó. Ja és a sütés alatt van egy tepsziben víz a sütöben, így vízgözben kevésbé szárad ki.
De most hogy írod lehet délután meg is sütök egy adagot.
A legegyszerűbb (és olyan mint a bolti) ha nem kelttésztából, hanem levelestésztából csinálod.
Mélyhűtött levelestészta, kinyújtod, megkened cukorral felfőzőtt kakaóval, összetekered és felvágod és kisütöd
Hozzávalók 4 személyre:
# A tésztához:
# 40 dkg liszt
# 2 tojássárga
# 1 kocka élesztő
# 4 dkg vaj
# 4 dkg cukor
# 2,5 dl langyos tej az élesztő felfuttatásához + egy pici cukor
# 1 csipet só
#
# A töltelékhez:
# 14 dkg porcukor + 2 csomag vaníliás cukor
# 10-15 dkg vaj
# 3-4 teáskanál kakaó (Mozart)
Elkészítés: A tészta hozzávalóit a tejben felfuttatott élesztővel összegyúrjuk, dagasztjuk, majd 3/4 órát meleg helyen kelesztjük. Amikor megkelt, ujjnyi vastagra nyújtjuk, négyzet alakúra. Megkenjük a töltelékkel (ennek hozzávalóit egyszerűen addig keverjük, amíg kenhető-habos lesz), feltekerjük, és éles késsel 3 cm széles karikákat vágunk belőle. Egy közepes nagyságú, magas peremű tepsibe sütőpapírt teszünk, és a csigákat egymástól 2 cm távolságra elhelyezzük benne. A tetejüket tojássárgával megkenjük, és 1/2 óráig kelesztjük. Ez idő alatt bizony a csigák összenőnek. Előmelegített sütőbe tesszük a tepsit, és közepes lángon sütjük a csigákat. Amikor a tetejük pirosra sült, az egészet meglocsoljuk 2 dl meleg tejszínnel, amit 5 dkg cukorral édesítünk. Végül 10 percig takarékon sütjük, ettől lesz foszlós. Langyosan tálaljuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!