Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért nem sikerült a tiramisum...

Miért nem sikerült a tiramisum? A krém nem lett krém, csak olyan félfolyékony állagú.

Figyelt kérdés
Én úgy készítem (korábban már sikerült), hogy 2 db tojáshoz hozzáadom a 15 dkg porcukrot, összekeverem, és jöhet a mascarpone és a habtejszín. Ezeket addig kellene keverni, amíg süteménybe való krémes állagú lesz. De nem lett, pedig legalább fél óráig kavartam. Mit rontottam el?
2011. júl. 29. 17:17
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
A habtejszínt előbb felverted, majd hozzáadtad a mascarponés kikevert cuccost?? Mert én úgy csinálnám. Ha így tettél, a tejszínnel lehet a probléma. Ha túl alacsony zsírtaltalmú, nem verődik fel olyan szépen, kellene bele habfixáló. Egyébként fél óráig nem kéne kavargatni, mert a tejszínből vaj lesz...
2011. júl. 29. 17:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim válasza:
100%
Lehet, hogy kihagytad belóle a tojásfehérjét? :/ Vagy nem is tudom, nekem mindig sikerül :D
2011. júl. 29. 17:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Miért kell bele tejszín? Én nem szoktam tenni bele, és eddig mindig tökéletes ízű és állagú volt a tiramisum.

Leírom neked a receptet, hátha kedvet kapsz hozzá.

Hozzávalók: 15 dkg porcukor, 1 cs.vaníliás cukor, feketekávé, fél dl amaretto likőr (bár én gyakran rummal készítem), 50 dkg mascarpone (én csak a szarvasi féléből készítem, mert jártam már úgy hogy a "noname" mascarpone nagyon folyós volt és elrontotta az egész desszertet), 3 tojás, babapiskóta, 2-3 ek. kakaópor.

A tojássárgákat a porcukorral és a vaníliás cukorral keverd habosra. Add hozzá a mascarponét, majd a tojásfehérjékből vert kemény habot is forgasd bele. A kávéhoz töltsd a likőrt, majd a babapiskótákat egyenként belemártogatva rétegezed egy tálba. Erre jön a krém, majd ismét a babapiskóta. Legvégül a tetejére krém kerül. Kakaópor a tetejére és kész. Végül fóliával lefedni és 2 órára hűtőbe tenni.

Remélem segítettem.

2011. júl. 29. 17:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 A kérdező kommentje:

Úgy látom, mindenki másként készíti és sikerül is neki:) Korábban már nekem is a saját receptem, de talán már három éve is van, hogy utoljára történt. A mascarpone nem szarvasi volt, de jó masszív állagú, tehát erre nem gyanakodtam.

A tojás fehérjét sem külön habként, hanem a sárgájával együtt kevertem ki, de csak ismételni tudom magam, korábban így is sikeres volt.

Gondoltam berakom a fagyasztóba, és lesz belőle tiramicu fagyi.

Köszönöm a válaszokat, és a receptet is, ki fogom próbálni. Kár, hogy most nem sikerült, ugyanis vendégeim lesznek.

2011. júl. 29. 18:18
 5/5 anonim ***** válasza:
Nem kell bele habtejszín, így is elég zsíros lesz a krém. A szarvasi mascarpone dobozának tetejében lévő recepttől nem szabad eltérni és akkor jó lesz.
2011. júl. 29. 19:08
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!