Miért nem sikerült a tiramisum? A krém nem lett krém, csak olyan félfolyékony állagú.
Miért kell bele tejszín? Én nem szoktam tenni bele, és eddig mindig tökéletes ízű és állagú volt a tiramisum.
Leírom neked a receptet, hátha kedvet kapsz hozzá.
Hozzávalók: 15 dkg porcukor, 1 cs.vaníliás cukor, feketekávé, fél dl amaretto likőr (bár én gyakran rummal készítem), 50 dkg mascarpone (én csak a szarvasi féléből készítem, mert jártam már úgy hogy a "noname" mascarpone nagyon folyós volt és elrontotta az egész desszertet), 3 tojás, babapiskóta, 2-3 ek. kakaópor.
A tojássárgákat a porcukorral és a vaníliás cukorral keverd habosra. Add hozzá a mascarponét, majd a tojásfehérjékből vert kemény habot is forgasd bele. A kávéhoz töltsd a likőrt, majd a babapiskótákat egyenként belemártogatva rétegezed egy tálba. Erre jön a krém, majd ismét a babapiskóta. Legvégül a tetejére krém kerül. Kakaópor a tetejére és kész. Végül fóliával lefedni és 2 órára hűtőbe tenni.
Remélem segítettem.
Úgy látom, mindenki másként készíti és sikerül is neki:) Korábban már nekem is a saját receptem, de talán már három éve is van, hogy utoljára történt. A mascarpone nem szarvasi volt, de jó masszív állagú, tehát erre nem gyanakodtam.
A tojás fehérjét sem külön habként, hanem a sárgájával együtt kevertem ki, de csak ismételni tudom magam, korábban így is sikeres volt.
Gondoltam berakom a fagyasztóba, és lesz belőle tiramicu fagyi.
Köszönöm a válaszokat, és a receptet is, ki fogom próbálni. Kár, hogy most nem sikerült, ugyanis vendégeim lesznek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!