Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Leírná nekem valaki az olyan...

Leírná nekem valaki az olyan húsvéti kalácsnak a receptjét, ami "pólyás baba" alakú? Régen, gyerek koromban még anyukám szokott olyat csinálni, de sehol nem találom a receptet, tőle meg már sajnos nem tudom megkérdezni.

Figyelt kérdés
Úgy nézett ki, hogy egy főtt tojás volt a feje, a kalács pedig valahogy köré fonva a teste ill. a pólyája. Igazából kalács receptet találtam, de nem tudom az arányokat, hogy hogyan osszam el a tésztát, mennyi "baba" jön ki belőle stb... Ha konkrét receptetek nincs, ötletek is szívesen olvasnék! Előre is köszi!
2009. ápr. 5. 20:29
 1/7 anonim ***** válasza:
Ugyan az a tészta, és osszd 8 felé. Sodorj kis kígyókat, fondd meg és így.
2009. ápr. 6. 10:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
vagy a briós receptjét.
2009. ápr. 6. 11:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
Úgy emlékszem tavaly vagy tavalyelőtt a Ráma húsvéti kiadványában volt ilyen.
2009. ápr. 6. 11:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:

[link]

Ezt elkészítheted babának is, nem kell alutojással vacakolni, mehet bele rögtön a tojás.

De ne instant élesztőt használj, hanem kovászt csinálj!

[link]

2009. ápr. 6. 11:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
2009. ápr. 6. 11:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:

Itt van amit keresel: [link]

Hozzávalók három kalácskához:

50 dkg liszt, 8 dkg vaj, 0,5 dkg só, 8 dkg porcukor, 2 dkg élesztő, 3 dl tej, 2 db tojássárgája, 2 dkg vaníliás cukor, 5 dkg mazsola, 3 db főtt tojás, kevés reszelt citromhéj, 1 db tojássárgája kenéshez


Elkészítés:

A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, a sóval, hozzáadjuk a langyos tejben felfuttatott élesztőt, végül a mazsolát, a vaníliás cukrot és a citromhéjat. Jól kidagasztjuk, cipót formálunk belőle. Meleg helyenkörülbelül húsz percig kelesztjük. Ha megkelt, hat részre osztjuk, kisodorjuk 30 centiméteres rudakra. Kettesével megfonjuk őket, a főtt tojásokat héjasan belenyomjuk a közepükbe. Vékonyan megkenjük tojássárgájával, majd tíz percig pihentetjük. Azután ismét megkenjük a tojással, végül 170 Celsius-fokon megsütjük.

143_3455_kalacs.jpg

2009. ápr. 6. 11:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat!!!:)
2009. ápr. 6. 20:05

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!