Tegnap főztem bablevest de a csülköt mivel túl nagy volt nem vágtam fel így is maradt jó sok, mit tudok kezdeni a maradékkal? Fagyasztó, vagy más kaját csinálni.
szedd le a csontról, dinsztelj egy kis hagymát, azon futtasd át a darabokat. utána daráld le, egy kis mustárral, tejföllel kiváló szendvicskrém, vagy levelestésztába töltelék is lehet.
vagy főtt, kivájt kruplikba tölteni, rá reszelt sajt és sütőben pirosra sütni.
persze, egy kicsit zsírosabb, így jó ha egy-két keménytojást is hozzádarálsz.
de, ha gondolod, leszedheted.
Én a maradék sonkából általában lecsós sonkatortát készítek:
Veszek 1 kész vajas-leveles tésztát.
2 fej hagymát, 4 gerezd fokhagymát, 4-5 paradicsomot, 3-4 paprikát csíkokra vágok és összesütöm.
Közben főzök 5-6 tojást, amit, ha megfőtt, karikára vágok.
A főtt sonkát felszeletelem.
Mikor minden kész, egy nagyobb téglalappá nyújtom a tésztát úgy, hogy az egyik fele vastagabb legyen. A vastagabb felére ráhalmozom a lecsót, erre fektetem a sonkaszeleteket, majd a tojás karikákat. Ha futja, még egy réteget csinálok. Körben a tészta szélét megkenem vízzel, majd ráhajtom a tészta vékonyabb felét, jól összenyomkodom. Tojással megkenem és mehet az előmelegített sütőbe. Kb. 10-15 perc múlva, mikor a tészta megpirul, kész is.
Langyosan szeletelem, mert úgy könnyebb, de általában nincs mód ezt kivárni. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!