Ez a süti tényleg elkészíthető?
Hozzávalók:
4 evőkanál liszt
4 evőkanál cukor
2 evőkanál kakaó
1 tojás
3 evőkanál tej
3 evőkanál olaj vagy olvasztott vaj
3 evőkanálnyi csokidarab (kihagyható)
egy csepp vanília aroma
1 nagy bögre
Elkészítés:
Tegyük a száraz hozzávalókat a bögrébe és keverjük jól össze. Adjuk hozzá a tojást is és jól keverjük el. Öntsük hozzá a tejet és az olajat (vajat) és ismét keverjük meg. Adjuk hozzá a csokidarabokat (ha használjuk) és a vaníliát és ismét keverjük meg. Tegyük a bögrét a mikróhullámú sütőbe és kapcsoljuk be 3 percre 1000 watton (magas fokozaton). A sütemény felemelkedik a bögre széléig, de ne aggódjunk! Hagyjuk kissé kihűlni és helyezzük kistányérra.
Anyukám pont a minap készített ilyesmi sütit a mikróban. A kész süti nagyon tömény (tömör) és baromi intenzív kakaó ízű volt, és mikor kihűlt, teljesen megkeményedett, szinte kopogott a tányéron. :)
Én ettem belőle, mert nagyon édesszájú vagyok, de a többieknek nem igazán ízlett :)
Anya szerint nem lett volna rossz, csak azt mondta, hogy talán kellett volna még bele valamilyen lazító anyag, vagy ilyesmi.
utolsó válaszoló:
nem olyan kicsi az..:s
én már tapasztaltam.:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!