Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ez a süti tényleg elkészíthető?

Ez a süti tényleg elkészíthető?

Figyelt kérdés

Hozzávalók:

4 evőkanál liszt

4 evőkanál cukor

2 evőkanál kakaó

1 tojás

3 evőkanál tej

3 evőkanál olaj vagy olvasztott vaj

3 evőkanálnyi csokidarab (kihagyható)

egy csepp vanília aroma

1 nagy bögre

Elkészítés:

Tegyük a száraz hozzávalókat a bögrébe és keverjük jól össze. Adjuk hozzá a tojást is és jól keverjük el. Öntsük hozzá a tejet és az olajat (vajat) és ismét keverjük meg. Adjuk hozzá a csokidarabokat (ha használjuk) és a vaníliát és ismét keverjük meg. Tegyük a bögrét a mikróhullámú sütőbe és kapcsoljuk be 3 percre 1000 watton (magas fokozaton). A sütemény felemelkedik a bögre széléig, de ne aggódjunk! Hagyjuk kissé kihűlni és helyezzük kistányérra.

2009. ápr. 5. 15:16
 1/6 anonim válasza:
100%

Anyukám pont a minap készített ilyesmi sütit a mikróban. A kész süti nagyon tömény (tömör) és baromi intenzív kakaó ízű volt, és mikor kihűlt, teljesen megkeményedett, szinte kopogott a tányéron. :)

Én ettem belőle, mert nagyon édesszájú vagyok, de a többieknek nem igazán ízlett :)

Anya szerint nem lett volna rossz, csak azt mondta, hogy talán kellett volna még bele valamilyen lazító anyag, vagy ilyesmi.

2009. ápr. 5. 15:23
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Csak a tojás miatt aggódtam.:)Megcsináltam tényleg elég erős kakaós íze van úgyhogy egy kis vanília fagyival ettem:)
2009. ápr. 5. 15:28
 3/6 anonim válasza:
100%
én szoktam ilyet csinálni:) nekem nem keményedik meg :) sőt van olyan hogy kakaó helyet diót vagy aszalt gyümit teszek bele:) nagyon kicsi esélye vanm hogy szalmonelás tojást fogsz ki:)
2009. ápr. 5. 18:00
 4/6 anonim ***** válasza:
80%

utolsó válaszoló:

nem olyan kicsi az..:s

én már tapasztaltam.:(

2009. ápr. 5. 18:25
 5/6 anonim válasza:
18:00-as válaszoló vagyok. Én is voltam a szalmonelás, de nem tojás miatt. Nem azt mondtam, hogy lehetetlen csak az hogy ezért nyugodtan csinálhat hetente egyszer ilyen sütit. Valahol azt olvastam (asszem metro), hogy 1000 tojásbol ha 1 valamilyen szinten megbetgít akor peches vagy...amugy meg figyelj oda, hogy váletlenül se folyon még a süti és akor valoszinüleg nem lesz probléma
2009. ápr. 6. 18:40
 6/6 A kérdező kommentje:
Ok mindenkinek köszönöm!
2009. ápr. 9. 10:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!