Igazán finom csokitorta recepteket írnátok nekem?
5 éves kisfiúnak készülne,szülnapjára.
Köszi!:)
Egyszerű, de nagyon finom:
6 tojás, 6 kanál cukor, 3 kanál (rétes)liszt 3 púpos kanál holland kakaópor
Ezekből piskótatésztát készítünk, melybe beleforgatunk egy kis marék durvára vágott lisztezett csokoládét.
Egy csokis pudingport + 1 púpos kanál holland kakaóport 3 kanál cukorral és az 5 helyett csak 2,5 dl tejjel elkészítünk, és vaníliával ízesítjük.
Ha kb 50 fokra hűlt, elkeverünk benne egy margarint - vagy inkább 20 dkg vajat.
Nem kell a vajat habosra kavarni, sötétbarna legyen!
Ebbe beleforgatunk egy lecsepegtetett kimagozott megybefőttet. Helyette durvára vágott diót, vagy apróra vágott aszalt barackot is használhatsz. Vagy ami tetszik, akár csak csokidarabokat.
Ez lesz a krém, akár egy sorban is elég.
A tetejét bekenheted a maradék krémmel, vagy vékonyan áthúzod lekvárral, és bevonod csokival, vagy krém+csokiforgács.
Díszítheted fehér cukros vajkrémmel írva, vagy csokipralinéval, mint a fekete ferrero rosé, nem tudom mia neve. Vagy színes tojáscukorral, pilecukorral, marcipánfigurával.
vagy írd b googleba tejszínes csokitorta s ott talán elsőnek dobaj ki a tutireceptekben.
isteni...nyami:)
Hozzávalók:
Csokis Piskóta:
7 tojás
120 g cukor
140 g liszt
40 g kakaópor
Krém:
35 g pudingpor
400 g cukor
100 g liszt
0,5 l víz
500 g margarin
kakaópor
tortabevonó
édesmorzsa
Elkészítés:
Piskóta:
Kettéválasztjuk a tojásokat. A fehérjét habbá verjük a cukorral. Ha ez megvan beletesszük a sárgáját és ovatosan elkeverjük. Folyamatos lassu keverés mellett a kakaóporral összekevert lisztet belekeverjük a habbá vert tojásba. Ha ez megvan kikenünk egyenletesen 2 cm vastagon 4 kör lapot, aztán betesszük az előmelegített sütöbe (180 fok).
Ha kisült kivesszük és hülni hagyjuk.
Közben elkészíthetjük a krémet:
kimérjük a fél liter vizet és ketté osztjuk. Az egyik felét felforraljuk a másik felébe csomómentesen elkeverjük a lisztet és a pudingport. Ha forr a víz összeöntjük, és addig fözzük amég sürű massza nem lesz belőle. Aztán levesszük a tűzről és belekeverjük a cukrot. Teljesen lehűtjük. Miután kihült vesszük a vajat és beletesszük a krémbe. Habverővel kihabosítjuk, és utána beleszórunk egy egész doboz kakaóport.
Vesszük a kisült lapokat (4db) és közé krémet töltünk. Egyenletesen elkenjük. Betöltés után leöntjük a tetejét felolvasztott csokoládéval és hagyjuk megdermedni. Oldalára édesmorzsát teszünk. Feldíszítjük...
Kész a tökéletes szülinapi torta.
Tanácsok:
Megjegyezném, hogy én nagyon nem szeretem a vajas süteményeket. A szakmám cukrász, és ezt a receptet bátran merem ajánlani azoknak akik nem kedvelik az émelyitő süteményeket. Mivel ez főzött krém nagyon finom és könnyü.
Elkészítési idő: 60 perc
Hozzávalók
A tésztához: 2 pohár liszt, 1 pohár cukor, 1 sütőpor, 2 tojás, fél pohár étolaj, kb. 1 dl tej.
A krémhez:
1 csomag csokipudingpor, 3 dl. tej, 5 evőkanál cukor, 1 evőkanál kakaó, 6 dkg. vaj. (fél vajnál kicsivel több).
A mázhoz:
3 evőkanál kakaó, 4 evőkanál cukor, 4 evőkanál tej, 4 dkg. vaj ( a tízdekás vaj másik, kisebb fele).
Elkészítés:
A tészta
Egy tálba beletesszük a két pohár lisztet, hozzátesszük a sütőport, majd belemérjük a pohár cukrot. Beleütjük a két tojást, belemérjük a fél pohár étolajat, majd elkeverjük. Tejet annyit teszünk bele,( kb. fél pohárral), hogy eléggé meghíguljon a massza. Akkor jó, ha egy kanállal felveszünk belőle, majd visszacsorgatjuk, és elsímul a teteje a masszának. Egy közepes tortaformát kizsírozunk, és kilisztezünk, majd az elkészített masszát beleöntjük, és forró sütőben megsütjük.
A töltelék:
A pudingporból egy csapott evőkanálnyit félreteszünk a mázhoz. A többiből 3 dl. tejjel, és 4 evőkanál cukorral pudingot főzünk. Megvárjuk míg kihül, és hűtőbe tesszük.
A hat dkg. vajat egy evőkanál kakaóval és egy evőkanál porcukorral elkeverünk, majd beletesszük a kihült puddingba, és jól kikeverjük.
A kihült tortát lehetőleg három rétegre vágjuk, és a töltelékkel megtöltjük.
A tetejét a következő mázzal kenjük be:
4 evőkanál cukrot 3 csapott evőkanál kakaóval 4 evőkanál tejjel összefőzünk, hogy elég sűrű legyen, és beletesszük a félretett pudingport. Az egészet felfőzzük, hogy elég sűrű legyen. Ha felfőtt, a tűzről levesszük, és 4 dkg. vajat keverünk bele, majd a tortára kenjük.
Ez egy nagyon egyszerű és finom csokitorta recept. Akkor igazán csodás, ha tálaláskor a szeletekre egy jó adag tejszínhabot is teszünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!