Olcsó, de nem hizlaló ételek?
Igen első, csak jól is szeretnének lakni meg gondolom jó volna ha tápláló is.
Az egyik legolcsóbb szerintem a főzelék, csak ne jó olajos rántással készítsd, hanem mondjuk tejes habarással. Esetleg tejfölössel. Én például teljes kiőrlésű liszttel sűrítem, így még egészségesebb és finom.
a lényeget tekintve igaza van az elsőnek, bár a kérdés nem ez volt - viszont sajnos a kérdésre én sem tudok válaszolni, mert véleményem szerint az olcsó és a nem hízlaló kizárja egymást
Most nyáron talán kevésbé (olcsóbb a zöldség-gyümölcs, mint télen, de még mindig nem annyira, mint a szénhidrát).
De még mindig olcsóbb 2 szelet kenyér 2 szelet szalámival 2 paradicsommal, mint fél kg paradicsom 2 csirkemellel.
Sajnos ebbe mindig bele fogsz futni.
Sokszor volt ilyen kérdés, mindig jöttek az okosok, hogy nem igaz, hogy az alacsony kalóriatartalmú kaják többe kerülnek, de még nem tudják igazolni az állításukat.
Aki szerint lehet olcsón főzni egészségeset, az vagy nem járt boltban az elmúlt 20 évben, vagy azt hiszi, hogy mindenkinek vagy kiskertje, ahol ládaszám nő a zöldség.
igen ,praktikusak a főzelékfélék, krém és gyümölcslevesek.
de egy jóétvágyú pasinak nem mindegy, mit tesz elé az ember.
arra ügyelj, hogy a leheteő legkevesebb zsiradékkal készíts mindent. lehet az pörkölt is, de tocsogjok a zsírban. hagymával, paprikával, paradicsommal jó kis szaftot lehet készíteni és nem csak húsok alá.
finom zöldségpörköltek is vannak pl gomba, zöldborsó, zöldbab,
karfiol. egy kis rizzsel, kevés tésztával laktatóak is.
a tojáspörkölt is finom.
ragulevesek, utána esetleg egy kis palacsinta még belefér.
és még sok minden, csak mindennel okosan kell bánni.
ha szereti a salátákat, akkor abból jó nagy adagot a kedvenc sült husijával.
lassan, türelmesen tudod észrevétlenül csökkenteni a főttételbe bevitt kalóriákat. de nem lehetetlen.
hízékony ember nincs - ha hízik, akkor az vagy azért van, mert túl sokat eszik, vagy egészségügyi gondja van
amúgy hús + rizs/krumpli + párolt zöldség ebből álljon a menü
vannak hízékony emberek :D
Sajna, nem tom mit adhatnál pasinak, amivel jól lak, olcsó, és nem hízlaló :S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!