Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell kakaós csigát sütni?

Hogyan kell kakaós csigát sütni?

Figyelt kérdés
Kezdő háziasszony vagyok, így minél egyszerűbb receptet keresek.Ti hogyan csináljátok?
2011. júl. 5. 12:14
 1/7 anonim ***** válasza:
45%

Hát ez nem épp egy kezdő háziasszony könnyű receptje, de tessék, darázsfészeknek van írva a receptkönyvemben is.

[link]

2011. júl. 5. 12:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
45%
Mondjuk itt diót ír, de mi cukrot kakaóporral összekeverünk és azt töltjük bele.
2011. júl. 5. 12:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:

Leírok neked egy nagyon egyszerű kelt tészta receptet, amit sokféleképpen elkészíthetsz. Én ebből készítem a kakaós csigát, túrós batyut, lekváros buktát, fahéjas, csokis kalácsot stb.

Hozzávalók:

50 dkg liszt (egyszerű sima finomliszt)

1 kávéskanál só

3-4 evőkanál kristálycukor

1 csomag vaníliás cukor

1 dl olaj

2-2,5 dkg (fél kocka) friss élesztő

kb. 2,5 dl langyos tej


Az élesztőt 1 dl langyos tejben egy kávéskanál cukorral felfuttatod. A lisztet elkevered a sóval, cukorral, vaníliás cukorral, olajjal, és hozzáadod az élesztős tejet is. Ezután még annyi tejet adagolsz hozzá, hogy egy könnyű, rugalmas, lágyabb (de ne legyen túlzottan lágy!) tésztát kapj. Pár perc alatt kidagasztod. Fél órát letakarva meleg helyen keleszted. Ezután két cipóba veszed, és mindkét cipót vékony, kb. fél centis téglalappá nyújtod. Vékonyan megkened a tésztát olajjal vagy olvasztott margarinnal, és megszórod cukros kakaóval (használhatsz instant kakaót vagy 3 evőkanál kakaóport keverj össze kb. 5 evőkanál cukorral). Feltekered a tésztát és ujjnyi vastag csigákra vágod. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatod és előmelegített 180 fokos sütőbe teszed. Kb. 15 perc alatt megsül, figyelj oda, ne száradjon ki, nem szabad nagyon túlsütni! 10 perc sütés után meglocsolom a csigákat vaníliás langyos tejjel (2 dl tejet meglangyosítasz és elkeversz benne 1 csomag vaníliás cukrot, és mindegyik csiguszra 1 evőkanálnyit locsolsz), és még 5-6 percre visszarakod a sütőbe. Finom puha, foszlós lesz.

2011. júl. 5. 12:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
Ez volt a kakaós csiga leírása, de a többi kelt tésztát (túrós batyu, bukta, kalács stb.) nem kell a sütés vége előtt tejjel meglocsolni, hanem ezeket még sütés előtt felvert tojással le kell kenni és úgy sütni.
2011. júl. 5. 12:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
2011. júl. 5. 12:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
A 12:47-es vagyok. Még azt elfelejtettem, hogy nem elírás, tényleg nem kell tojás a tésztába!
2011. júl. 5. 14:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Még a délután folyamán nekiesek ennek a kakaóscsigának:)

2011. júl. 5. 14:28

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!