Hogyan kell kakaós csigát sütni?
Hát ez nem épp egy kezdő háziasszony könnyű receptje, de tessék, darázsfészeknek van írva a receptkönyvemben is.
Leírok neked egy nagyon egyszerű kelt tészta receptet, amit sokféleképpen elkészíthetsz. Én ebből készítem a kakaós csigát, túrós batyut, lekváros buktát, fahéjas, csokis kalácsot stb.
Hozzávalók:
50 dkg liszt (egyszerű sima finomliszt)
1 kávéskanál só
3-4 evőkanál kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
1 dl olaj
2-2,5 dkg (fél kocka) friss élesztő
kb. 2,5 dl langyos tej
Az élesztőt 1 dl langyos tejben egy kávéskanál cukorral felfuttatod. A lisztet elkevered a sóval, cukorral, vaníliás cukorral, olajjal, és hozzáadod az élesztős tejet is. Ezután még annyi tejet adagolsz hozzá, hogy egy könnyű, rugalmas, lágyabb (de ne legyen túlzottan lágy!) tésztát kapj. Pár perc alatt kidagasztod. Fél órát letakarva meleg helyen keleszted. Ezután két cipóba veszed, és mindkét cipót vékony, kb. fél centis téglalappá nyújtod. Vékonyan megkened a tésztát olajjal vagy olvasztott margarinnal, és megszórod cukros kakaóval (használhatsz instant kakaót vagy 3 evőkanál kakaóport keverj össze kb. 5 evőkanál cukorral). Feltekered a tésztát és ujjnyi vastag csigákra vágod. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatod és előmelegített 180 fokos sütőbe teszed. Kb. 15 perc alatt megsül, figyelj oda, ne száradjon ki, nem szabad nagyon túlsütni! 10 perc sütés után meglocsolom a csigákat vaníliás langyos tejjel (2 dl tejet meglangyosítasz és elkeversz benne 1 csomag vaníliás cukrot, és mindegyik csiguszra 1 evőkanálnyit locsolsz), és még 5-6 percre visszarakod a sütőbe. Finom puha, foszlós lesz.
Köszönöm a válaszokat!
Még a délután folyamán nekiesek ennek a kakaóscsigának:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!