Isteni töltött-rántott húst szeretnék ma sütni, hogyan készítsem a tölteléket?
Gomba-sonka-sajt-szalonna
lesz a töltelékben
Én külön csinálnék gombás tölteléket és sajtos sonkásat.
A gombásba szoktam tenni 1 zsömlét, tojást, dinsztelt hagymát, sót, borsot, petrezselymet.
A másikba húsra fektetem a sajtot, rá a sonkát, feltekerem és panírozom.
töltöttre:
Csirke vagy pulyka mellett enyhén kiklopfolok. Egy őzgerinc formát kibélelek szalonnával (bacon), arra jön a lisztbe és tojásba mártott husi, amivel folytatom a bélelést, majd következik a sonka és végül a sajt. Ezt addig folytatom, amíg meg nem telik az őzgerinc forma. Alufóliázva sütőben megsütöm. Ha megsült, egy tepsibe kiborítom az alagutat megszóróm még sajttal és pirosra sütöm.
A töltelék gyakran cserélődik vagy kiegészül egyebekkel, gomba, lecsós massza, kenyeres májas töltelék.
A chipset össze kell törni apróra és az végülis a morzsa.
Egyik ismerösöm szokott csinálni és mindenkinek nagyon ízlik.Azért inkább majd megkérdezem neked hogy nincs-e benne valami változás azaz hogy a sorrend az e mint a sima panirnál,de ugy tudom h igen.Amúgy még ami szerintem nagyon finom ez az uj csirkemell sajtos bundában alap,ha ne próbáltad és szereted a sajtot,próbáld ki.
igy együtt valóban sok, ahogy írtad. szalonnás-gombás vagy
sajtos sonkás lenne a megfelelő, de ezt csak én gondolom így.
az előző a töltött csirke/dagadó tölteléke.
A szalonnát lepirítjuk, majd egy kis fej hagymát megdinsztelünk rajta. zsömlét kockára vágva egy kis tejjel
áztatunk és szétmorzsolunk. bele egy tojás, só, bors, (esetleg majoranna)friss petrezselyem. ezt rátesszük a szalonnás hagymás alapra és jól átkeverjük. kézzel formázható massza legyen.
ezt két szelet vékonyra klopfolt hús küzé is lehet tenni, és hagyományosan panírozni.pikáns és finom.
a másik, a sonkát szintén megpirítjuk, erre is egy kisfej hagyma kerül, amit megdinsztelünk.leszórjuk liszttel, és egy kis tejjel kevergetjük, míg sűrűsödik. bele a reszelt sajt és a fűszerek. ennek is majdhogynem formázhatónak kell lennie.
de ezt lehet zsebes húsba ( vastagabb szeletbe zsebet szúrunk) tölteni, a nyitott végét fogvájóval lezárni és úgy panírozni.
ez is nagyon nagyon finom.
van egy mexikói zöldségköretes töltött csirkemell receptem is, majd , ha későbbre kellene írj és leírom szívesen.
üdv.
óh bocsánat utolsó vagyok, a szalonnás-hagymás alapra először rátesszük a vékonyra vágott gombát....
pedig kétszer is elolvastam.
bocs mégegyszer.
Köszönöm a válaszokat!!!
Úgy csináltam, hogy vettem egy szép darab tarját, felszeleteltem, besóztam, beborsoztam, karikára vágott hagymát raktam a szeletek közé, és betettem a hűtőbe.
Közben apróra vágtam a csiperkét, hagymán megdinszteltem, bors, vegeta rá.
A hússzeletekről leszedtem a hagymakarikákat, kiklopfoltam és megtöltöttem gépsonkával-sajttal, gombával-sajttal stb, összegöngyöntem, bepaníroztam jól és kisütöttem.
Krumplipürét csináltam hozzá és tartárt.
Isteni lett! De ki fogom próbálni majd úgy is, ahogy ti írtátok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!