Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Isteni töltött-rántott húst...

Isteni töltött-rántott húst szeretnék ma sütni, hogyan készítsem a tölteléket?

Figyelt kérdés

Gomba-sonka-sajt-szalonna

lesz a töltelékben


2011. júl. 5. 08:32
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Én külön csinálnék gombás tölteléket és sajtos sonkásat.

A gombásba szoktam tenni 1 zsömlét, tojást, dinsztelt hagymát, sót, borsot, petrezselymet.

A másikba húsra fektetem a sajtot, rá a sonkát, feltekerem és panírozom.

2011. júl. 5. 08:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Nekem a húsok mindig akkor sikerülnek nagyon finomra, ha először is egy-két napot pácolom a húst legalább sóban (porhanyós lesz, és az íze is sokkal jobban kijön), valamint sokféle fűszerrel dolgozom. Nem kell előre eldönteni, hogy mit és mennyit, hanem végigszagolod, és ami illik bele, azt teszel bele. Az a lényeg, hogy ne a só-bors-paprika szentháromsága domináljon, mert az már mindenkinek a könyökén jön ki, hanem egyéb fűszereké. Azokból amúgy általában nem is tudsz túl sokat tenni bele, szinte bármennyit felvesz a hús.
2011. júl. 5. 08:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

töltöttre:


Csirke vagy pulyka mellett enyhén kiklopfolok. Egy őzgerinc formát kibélelek szalonnával (bacon), arra jön a lisztbe és tojásba mártott husi, amivel folytatom a bélelést, majd következik a sonka és végül a sajt. Ezt addig folytatom, amíg meg nem telik az őzgerinc forma. Alufóliázva sütőben megsütöm. Ha megsült, egy tepsibe kiborítom az alagutat megszóróm még sajttal és pirosra sütöm.


A töltelék gyakran cserélődik vagy kiegészül egyebekkel, gomba, lecsós massza, kenyeres májas töltelék.

2011. júl. 5. 08:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
76%
Csak akkor lesz isteni,ha karajból csinálod. Én is külön tölteném gombással és a sonkással. Sajt mehet mindkettőbe.
2011. júl. 5. 09:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Én szoktam gombás sajtosat(reszelt),meg csinálj sonkás sajtosat külön,így mindeki a kedvére válogathat.Karajból szoktam vagy csirkemellből,de pulykamellel is isteni.Egyszer próbáld ki hogy hagymás tejfölös chipszbe forgatod morzsa helyett:)
2011. júl. 5. 09:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
OFF: Kedves Utsó! Hogy is van ez a chipses változat? Milyíen lesz ízre? rajta marad? Milyen amikor kihül? stb stb
2011. júl. 5. 10:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:

A chipset össze kell törni apróra és az végülis a morzsa.

Egyik ismerösöm szokott csinálni és mindenkinek nagyon ízlik.Azért inkább majd megkérdezem neked hogy nincs-e benne valami változás azaz hogy a sorrend az e mint a sima panirnál,de ugy tudom h igen.Amúgy még ami szerintem nagyon finom ez az uj csirkemell sajtos bundában alap,ha ne próbáltad és szereted a sajtot,próbáld ki.

2011. júl. 5. 10:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:

igy együtt valóban sok, ahogy írtad. szalonnás-gombás vagy

sajtos sonkás lenne a megfelelő, de ezt csak én gondolom így.

az előző a töltött csirke/dagadó tölteléke.

A szalonnát lepirítjuk, majd egy kis fej hagymát megdinsztelünk rajta. zsömlét kockára vágva egy kis tejjel

áztatunk és szétmorzsolunk. bele egy tojás, só, bors, (esetleg majoranna)friss petrezselyem. ezt rátesszük a szalonnás hagymás alapra és jól átkeverjük. kézzel formázható massza legyen.

ezt két szelet vékonyra klopfolt hús küzé is lehet tenni, és hagyományosan panírozni.pikáns és finom.

a másik, a sonkát szintén megpirítjuk, erre is egy kisfej hagyma kerül, amit megdinsztelünk.leszórjuk liszttel, és egy kis tejjel kevergetjük, míg sűrűsödik. bele a reszelt sajt és a fűszerek. ennek is majdhogynem formázhatónak kell lennie.

de ezt lehet zsebes húsba ( vastagabb szeletbe zsebet szúrunk) tölteni, a nyitott végét fogvájóval lezárni és úgy panírozni.

ez is nagyon nagyon finom.

van egy mexikói zöldségköretes töltött csirkemell receptem is, majd , ha későbbre kellene írj és leírom szívesen.

üdv.

2011. júl. 5. 10:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

óh bocsánat utolsó vagyok, a szalonnás-hagymás alapra először rátesszük a vékonyra vágott gombát....

pedig kétszer is elolvastam.

bocs mégegyszer.

2011. júl. 5. 10:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!!!


Úgy csináltam, hogy vettem egy szép darab tarját, felszeleteltem, besóztam, beborsoztam, karikára vágott hagymát raktam a szeletek közé, és betettem a hűtőbe.


Közben apróra vágtam a csiperkét, hagymán megdinszteltem, bors, vegeta rá.


A hússzeletekről leszedtem a hagymakarikákat, kiklopfoltam és megtöltöttem gépsonkával-sajttal, gombával-sajttal stb, összegöngyöntem, bepaníroztam jól és kisütöttem.

Krumplipürét csináltam hozzá és tartárt.

Isteni lett! De ki fogom próbálni majd úgy is, ahogy ti írtátok!

2011. júl. 5. 13:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!