Milyen fincsi kaját ajánlotok nékem ebédre? :D
Valami hús félét egyszerü elkészítéssel :D
14 éves vagyok :D
brassói nem nehéz. a husit kis kockákra vágot és forró zsiradékban fehéredésig forgatod. utána hagyod, hogy kiadja a levét fedő alatt, ha puha utánsózod, borsozod, bőven fokhagymázod. ekkor már csak meg kell pirítani. míg készül a hús a krumplit is akkorra kockákra vágod, mint a húst. konyharuhán leszárítod,és egy másik serpenyőben egy kicsit bővebb zsírban pirosasra sütöd. ha piros és puha, egy fedő segítségével leöntöd a felesleges zsírt és összeborítod a husival.
bármilyen savanyúval, salátával isteni.
sajtos hús sültkrumplival vagy krumplipürével.
a húst vékony szeletekre vágod, kicsit kiklopfolod, tepsibe rakosgatod egymás mellé, sózod őket, majd megkened jó vastagon tejföllel, arra pedig sajtot reszelsz, fóliával letakarod, így sütöd közepes hőmérsékleten 25-30percig, majd fólia nélkül további 10 percig. naaggyon finom:)
én csirke- vagy pulykamellből szoktam készíteni.
Összekeversz 2-3 evőkanálnyi étolajat bazsalikommal,oregánóval,kaporral,esetleg kakukkfűvel,némi csirke vagy grillfűszerrel. Felkockázod a csirkemellet,ráöntöd az étolajas fűszerkeveréket,és hagyod egy fél órát állni. Majd beleteszed egy serpenyőbe,és addig pirítod míg fehér nem lesz a hús. Ezután ráöntesz 2-3 dl vizet,és lefedve lassú tűzön párolod. Ha elpárolgott a víz akkor még egy picit sütöd a húst,és kész is. Bármilyen körettel finom,de én párolt zöldséggel szeretem a legjobban. Jó étvágyat! :)
26/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!