Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Rövid idő alatt, könnyen...

Rövid idő alatt, könnyen elkészíthető édes sütik?!

Figyelt kérdés
Találtam már neten 5 perces bögrés sütit, meg is csináltam, nagyon finom. Nem vagyok egy nagy szakács, palacsintát, gofrit, pudingot (nem nagy művészet, tudom) ilyeneket tudok azért sütni. Gyümölcsöket sajnos nem nagyon szeretem, ezért le vagyok korlátozva. Többnyire kakaós, diós, epres édességeket eszem. Tudtok mondani olyan recepteket, amikhez nem kell túl sok idő, és annyira nem lehet elrontani?! Egy édesszájú, 15 éves lány :) Előre is köszönöm a válaszokat!
2011. júl. 3. 23:19
 1/4 anonim ***** válasza:

Muffinokkal, kevert tésztákkal kísérletezz (kb. olyanok, mint a bögrés süti), amerikai palacsintával is próbálkozhatsz, kókusztekercs és hasonlók sem bonyolultak, ráadásul nem kell sütni őket.

Sós, köménymagos rudak is fincsik, nálam az édesség kategóriába tartoznak :)

Nem bonyolult a tiramisu sem.

Vagy a gyümölcstorta, a tésztája sem nehéz, de ha nincs kedved, akkor ne kísérletezz, viszont a tetejét lekened vaníliapudinggal, kitapétázod eperrel és nyakon öntöd zselatinnal... na most éhes lettem :D Még annyi, hogy zselatinból van olyan, amit nem kell főzni, hanem hidewg vízben elég elkeverni, érdemes olyat venni.

2011. júl. 3. 23:27
 2/4 anonim ***** válasza:

Nemrégen lett kedvenc, még sütni sem kell, de iszonyat finom:

[link]

2011. júl. 3. 23:40
 3/4 anonim ***** válasza:

2-3 csomag szogletes haztartasikeksz 1liter tejfol, 0,5-1kg cukor.

A cukrot hozzakevered a tejfolhoz, annyit, hogy izlesednek eleg edes legyen. Egy szogletes tepsi aljat lerakod szorosan egymas melle kekszel, erre raksz egy reteg cukros tejfolt olyan vastagsagban amilyen a keksz, erre megint keksz, aztan tejfol, egeszen addig retegezve, amig elfogy a tejfol, nekem ugy 6-7 sor szokott lenni. Tetejere barmilyen zselatin mehet, hutoben lehutod, ugy 3-4 ora mulva szeletelheto.

En a zselatint szorpbol csinalom, de lehet barmilyen szensavas uditobol is. 2dl szorphoz 3 dl buborekos asvanyviz, vagy 5 dl szensavas udito, 1 db szinben passzolo pudingpor (eperhez, malnahoz rozsaszin, narancshoz vanilias) 2 kanal cukor, elkeverem es addig fozom amig atlatszo nem lesz.

2011. júl. 4. 01:44
 4/4 A kérdező kommentje:
Hú, a sportszelet nagyon jól hangzik, és csak kekszet meg rumaromát kell hozzá vennem :) A tejfölös se rossz, a muffin eddig eszembe se jutott, nem tudom miért:D Köszi szépen!
2011. júl. 4. 17:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!