Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Olyan kuglóf receptet keresek...

Olyan kuglóf receptet keresek amit nem kell keleszteni?

Figyelt kérdés
2009. márc. 28. 10:33
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Csokis kuglóf recept

Kategória:

Sütemények, édességek


Hozzávalók:

25dkg liszt,fél csomag sütőport keverj bele,

20dkg porcukor,

1dl tej,

1dl olaj,

4 közepes tojás,

1csomag vaníliás cukor,

1tábla katica torta bevonó (más nem jó!)vagy 4ek kakaó.

vaj,liszt a forma előkészítéséhez.


Elkészítés:

A sütőt melegítsd 150-160C,vagy 3-4 fokozatra.A sütőporos liszthez keverd az apró kockákra vágott csokit.Az egész tojásokat keverd el (én habverővel szoktam)a cukrokkal tejjel,olajjal. (az eredeti recept 25dkg cukrot ír de mi édesnek találtuk.)

Majd a lisztes keveréket add hozzá.A kivajazott-kilisztezett formába öntsük és sütőtől függően 20 percig takarékon,majd közepesre felvéve 35-40 percig tűzpróbával süssük készre.Ha kakaóval készíted akkor a tészta 2/3 rakd bele a formába a többibe keverd a kakaót és szép márványos lesz.


Tanácsok:

Azért írtam hogy katica tortabevonót használjatok mert az összes többi csoki lemerült a kuglóf aljába és alig bírtam kiszedni a formából.

Ha kakaósan készítitek vigyázzatok mert sötétebb és esetleg hamarabb kiveszitek hogy sötétebb a színe.(én már jártam úgy nem sült át rendesen)

2009. márc. 28. 11:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

kuglóf


Hozzávalók:


Hány személyre: 4-6


» 22 dkg kristálycukor

» 1 csomag vaníliás cukor

» 20 dkg liszt

» 4 tojás

» 1 dl víz

» 1 dl olaj

» 1/2 csomag sütőpor

» kakaó

Elkészítés ideje:


60 perc

Elkészítés módja:


A tojássárgákat a kristálycukorral kikeverjük, lassan csöpögtetve hozzáadjuk a vizet, olajat, és elkeverjük. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, és a keményre felvert tojásfehérjét lazán belekeverjük.

Zsírozott, lisztezett formába öntjük a massza 3/4-ét, 1/4 részébe 1-2 kiskanál kakaót keverünk, és a sárga massza tetejére öntjük. Villával a barna masszába beletúrunk, felhúzzuk. Így lesz cirmos. Bemelegített sütőbe tesszük, mikor a tészta feljött, a hőt csökkentjük.

2009. márc. 28. 11:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Túrós kuglóf



Hozzávalók:


Hány személyre: 6


» 25 dkg margarin

» 25 dkg túró

» 25 dkg liszt

» 15 dkg cukor

» 2 tojás

» 1 sütőpor

» 1 reszelt citromhéj

» csipetnyi só

» 5 dkg mazsola

Elkészítés ideje:


60 perc

Elkészítés módja:


A túrót összetörjük, a liszthez hozzáadjuk a sütőport, a margarint pedig habosra keverjük a cukorral úgy, hogy közben beleszórjuk a sót, és hozzáadagoljuk a sütőporos lisztet, a citromhéjat, a tojást és a túrót, végül a mazsolát. Az egészet összekeverjük, majd egy kivajazott, belisztezett kuglófformába tesszük úgy, hogy csak a forma háromnegyedéig legyen. Közepes fokozaton megsütjük, majd egy kicsit hagyjuk hűlni, és végül megporcukrozzuk.

2009. márc. 28. 11:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Mazsolás-mandulás kuglóf recept


Hozzávalók:


Hány személyre: 10


» 50 dkg liszt

» 3 tojás

» 8 dkg margarin

» 3 ek. cukor

» 25 dkg porcukor

» 2,7 dl tej

» 5 dkg élesztő

» 10 dkg mazsola

» 12 dkg durvára vágott mandula

» 1 vaníliás cukor

» 1 narancs reszelt héja

» csipet só

Elkészítés ideje:


60 perc

Elkészítés módja:


A mazsolát beáztajuk, majd lecsöpögtetjük. A lisztet elkeverjük a cukoral, vaníliás cukorral, sóval és tojással. A tejet felmelegítjük, belemorzsoljuk az élesztőt, majd belekeverjük a margarint. Hozzáadjuk a tojásos liszthez, és összegyúrjuk. 1 evőkanál mazsolát félreteszünk, a maradékot a mandulával együtt beledolgozuk a tésztába, majd fél órán át pihentetjük.

A kuglófformát kivajazzuk, és megszórjuk zsemlemorzsával. Beltesszük a tésztát, majd még 20 percig kelesztjük. Utána előmelegített sütőben megsütjük.

A porcukrot 4 evőkanál vízzel és a narancs héjával elkeverjük. A kihűlt kuglófot kiborítjuk, bevonjuk a mázzal, és megszórjuk a mazsolával.

2009. márc. 28. 11:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Gyümölcsös kuglóf


Hozzávalók

30 dkg margarin, 30 dkg kristálycukor, 1 csomag Váncza vaniliás cukor, 5 tojás, 1 mokkáskanál Váncza sütőpor, 30 dkg finomliszt, 3 kiskanál Lucullus mézeskalács fűszer keverék, 20 dkg kis kockára vágott vegyes aszalt gyümölcs (narancs és szilva), 10 dkg dió és étcsokoládé vegyesen


A forma kikenéséhez vaj, finomliszt. A bevonáshoz 10 dkg porcukor, 2 evőkanál víz.


Gyümölcsös kuglóf


Elkészítés

A puha vajat a cukor két harmadával és a vaniliás cukorral habosra keverjük. A tojások sárgáját egyesével beledolgozzuk. A sütőport a liszttel meg a fűszerkeverékkel összeforgatjuk, és az előzőekhez adjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé a maradék cukrot is hozzáadjuk. A habot lazán a masszába forgatjuk. A kockákra vágott aszalt gyümölcsöt, a diót és a csokoládét egy kanálnyi liszttel összeforgatjuk, majd az egészet a kuglóftésztába keverjük. Az így elkészített tésztát egy kivajazott, belisztezett kuglóf formába töltjük, majd előmelegített sütőben, közepesnél kicsit nagyobb lánggal (200°C, légkeveréses sütőben 180°C) egy órán át sütjük. A formában hagyjuk kihűlni, majd kiborítjuk. A porcukrot a vízzel elkeverjük, kissé megmelegítjük, majd a kuglófot bevonjuk vele.

2009. márc. 28. 11:41
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!