Olyan kuglóf receptet keresek amit nem kell keleszteni?
Csokis kuglóf recept
Kategória:
Sütemények, édességek
Hozzávalók:
25dkg liszt,fél csomag sütőport keverj bele,
20dkg porcukor,
1dl tej,
1dl olaj,
4 közepes tojás,
1csomag vaníliás cukor,
1tábla katica torta bevonó (más nem jó!)vagy 4ek kakaó.
vaj,liszt a forma előkészítéséhez.
Elkészítés:
A sütőt melegítsd 150-160C,vagy 3-4 fokozatra.A sütőporos liszthez keverd az apró kockákra vágott csokit.Az egész tojásokat keverd el (én habverővel szoktam)a cukrokkal tejjel,olajjal. (az eredeti recept 25dkg cukrot ír de mi édesnek találtuk.)
Majd a lisztes keveréket add hozzá.A kivajazott-kilisztezett formába öntsük és sütőtől függően 20 percig takarékon,majd közepesre felvéve 35-40 percig tűzpróbával süssük készre.Ha kakaóval készíted akkor a tészta 2/3 rakd bele a formába a többibe keverd a kakaót és szép márványos lesz.
Tanácsok:
Azért írtam hogy katica tortabevonót használjatok mert az összes többi csoki lemerült a kuglóf aljába és alig bírtam kiszedni a formából.
Ha kakaósan készítitek vigyázzatok mert sötétebb és esetleg hamarabb kiveszitek hogy sötétebb a színe.(én már jártam úgy nem sült át rendesen)
kuglóf
Hozzávalók:
Hány személyre: 4-6
» 22 dkg kristálycukor
» 1 csomag vaníliás cukor
» 20 dkg liszt
» 4 tojás
» 1 dl víz
» 1 dl olaj
» 1/2 csomag sütőpor
» kakaó
Elkészítés ideje:
60 perc
Elkészítés módja:
A tojássárgákat a kristálycukorral kikeverjük, lassan csöpögtetve hozzáadjuk a vizet, olajat, és elkeverjük. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, és a keményre felvert tojásfehérjét lazán belekeverjük.
Zsírozott, lisztezett formába öntjük a massza 3/4-ét, 1/4 részébe 1-2 kiskanál kakaót keverünk, és a sárga massza tetejére öntjük. Villával a barna masszába beletúrunk, felhúzzuk. Így lesz cirmos. Bemelegített sütőbe tesszük, mikor a tészta feljött, a hőt csökkentjük.
Túrós kuglóf
Hozzávalók:
Hány személyre: 6
» 25 dkg margarin
» 25 dkg túró
» 25 dkg liszt
» 15 dkg cukor
» 2 tojás
» 1 sütőpor
» 1 reszelt citromhéj
» csipetnyi só
» 5 dkg mazsola
Elkészítés ideje:
60 perc
Elkészítés módja:
A túrót összetörjük, a liszthez hozzáadjuk a sütőport, a margarint pedig habosra keverjük a cukorral úgy, hogy közben beleszórjuk a sót, és hozzáadagoljuk a sütőporos lisztet, a citromhéjat, a tojást és a túrót, végül a mazsolát. Az egészet összekeverjük, majd egy kivajazott, belisztezett kuglófformába tesszük úgy, hogy csak a forma háromnegyedéig legyen. Közepes fokozaton megsütjük, majd egy kicsit hagyjuk hűlni, és végül megporcukrozzuk.
Mazsolás-mandulás kuglóf recept
Hozzávalók:
Hány személyre: 10
» 50 dkg liszt
» 3 tojás
» 8 dkg margarin
» 3 ek. cukor
» 25 dkg porcukor
» 2,7 dl tej
» 5 dkg élesztő
» 10 dkg mazsola
» 12 dkg durvára vágott mandula
» 1 vaníliás cukor
» 1 narancs reszelt héja
» csipet só
Elkészítés ideje:
60 perc
Elkészítés módja:
A mazsolát beáztajuk, majd lecsöpögtetjük. A lisztet elkeverjük a cukoral, vaníliás cukorral, sóval és tojással. A tejet felmelegítjük, belemorzsoljuk az élesztőt, majd belekeverjük a margarint. Hozzáadjuk a tojásos liszthez, és összegyúrjuk. 1 evőkanál mazsolát félreteszünk, a maradékot a mandulával együtt beledolgozuk a tésztába, majd fél órán át pihentetjük.
A kuglófformát kivajazzuk, és megszórjuk zsemlemorzsával. Beltesszük a tésztát, majd még 20 percig kelesztjük. Utána előmelegített sütőben megsütjük.
A porcukrot 4 evőkanál vízzel és a narancs héjával elkeverjük. A kihűlt kuglófot kiborítjuk, bevonjuk a mázzal, és megszórjuk a mazsolával.
Gyümölcsös kuglóf
Hozzávalók
30 dkg margarin, 30 dkg kristálycukor, 1 csomag Váncza vaniliás cukor, 5 tojás, 1 mokkáskanál Váncza sütőpor, 30 dkg finomliszt, 3 kiskanál Lucullus mézeskalács fűszer keverék, 20 dkg kis kockára vágott vegyes aszalt gyümölcs (narancs és szilva), 10 dkg dió és étcsokoládé vegyesen
A forma kikenéséhez vaj, finomliszt. A bevonáshoz 10 dkg porcukor, 2 evőkanál víz.
Gyümölcsös kuglóf
Elkészítés
A puha vajat a cukor két harmadával és a vaniliás cukorral habosra keverjük. A tojások sárgáját egyesével beledolgozzuk. A sütőport a liszttel meg a fűszerkeverékkel összeforgatjuk, és az előzőekhez adjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé a maradék cukrot is hozzáadjuk. A habot lazán a masszába forgatjuk. A kockákra vágott aszalt gyümölcsöt, a diót és a csokoládét egy kanálnyi liszttel összeforgatjuk, majd az egészet a kuglóftésztába keverjük. Az így elkészített tésztát egy kivajazott, belisztezett kuglóf formába töltjük, majd előmelegített sütőben, közepesnél kicsit nagyobb lánggal (200°C, légkeveréses sütőben 180°C) egy órán át sütjük. A formában hagyjuk kihűlni, majd kiborítjuk. A porcukrot a vízzel elkeverjük, kissé megmelegítjük, majd a kuglófot bevonjuk vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!