Feta sajtból a görög salátán kivül mit lehet még késziteni?
Nem tudom, hogy hogyan hívják, de mi ilyet szoktunk csinálni:
Salátalevél, répa, feta sajt, póréhagymakarika, szezámmag.
Feta sajtot csíkokra vágod, betekered baconbe, és felhúzod pálcikára, 1 baconos feta, 1 cs.mell darab, felváltva, roston megsütöd.
Nagyon finom!
Tzaziki-t szoktunk csinálni hozzá (Knorr tzaziki por natúr joghurttal összekeverve, belereszelni 1 kígyóubit)!
feta sajtos rakott krumpli :
Hozzávalók:
2 kg krumpli
1 szál kolbász
1 tömb feta sajt
3 nagy fej hagyma
5 dl tejszín
Só, olaj
Elkészítés:
Egy tűzálló jénait kikensz egy kicsit olajjal, belekarikázol egy kevés krumplit, hogy az alját betakarja ráteszed a hagymaszeleteket és leöntöd kb. 2 dl tejszínnel. Rászeleteled a kolbászt és feta sajt szeletekkel befeded. Rákarikázod a maradék krumplit, ráöntöd a maradék tejszínt és megpergeted egy kevés sóval.
Lefóliázod és 200 fokos sütőbe teszed kb. 20 percre, majd a fóliát levéve pirosra sütöd.
Tanácsok:
Lehet készíteni nyers krumpliból, de akkor nagyon vékony szeleteket vágj és tegyél alulra és felülre is 3-4 réteget, és ekkor a sütési idő módosul: fóliával 60 perc és levétel utána piríthatod.
Én meg szoktam főzni héjában a krumplit, így vastagabb szeletekre vágom és összességében hamarabb készen van. És amikor éhes vagyok ez a lényeg! :)
Remélem tetszik a recept és kipróbálod.
Jó étvágyat kívánok!
Elkészítési idő: 60 perc
paradicsomos saláta feta sajttal :
elkészítési idő: 20 perc
Hozzávalók:
(4 személyre)
1 kg paradicsom
1 fej lila hagyma
1 csokor oregano (szurokfű)
15 dkg feta sajt
4 e.k. olivaolaj (extra szűz)
4 e.k. balzsamecet
Elkészítés:
A paradicsomot karikára szeleteljük. Egy salátástálba lerakunk egy réteg paradicsomot. Megszórjuk apróra vágott hagymával, apróra vágott friss oreganoval, rámorzsolunk egy kis fetát és meglocsoljuk az öntettel. Így folytatjuk, míg megtelik a tál, vagy elfogy a paradicsom. A tetejére fetát és zöldeket szórunk és meglocsoljuk öntettel. Jó ha fogyasztás előtt áll legalább egy órát.
Öntet:
Az extra szűz olivaolajat kikeverjük a balzsamecettel. Balzsamecet helyett vörösborecetet is használhatunk. Ha a paradicsom nem édes, akkor egy kiskanál cukrot keverjünk az öntetbe.
Jó étvágyat
lencsesaláta feta sajttal :
hozzávalók 4 főre
* 30 dkg lencse
* 1 kis fej zeller
* 1 kisebb fej hagyma
* 1 gerezd fokhagyma
* 2 babérlevél
* 1 tk morzsolt, szárított bazsalikom
* 1 tk morzsolt, szárított oregánó
* 1 dl olívaolaj
* fél dl borecet
* só
* frissen őrölt bors
* 10 dkg feta sajt
elkészítés
1. A lencsét egy éjszakára hideg vízbe áztatjuk.
2. Sóval, babérlevéllel és a borecettel megfőzzük, éppen csak annyi vízben, ami ellepi.
3. Amikor már majdnem puha hozzáadjuk a durvafogú reszelőn lereszelt zellert.
4. Fedő alatt hagyjuk kihűlni.
5. Amikor már hideg, hozzákeverjük az apróra vágott hagymát, az áttört fokhagymát, az olívaolajat és a fűszereket.
6. Legvégül a sajtot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!