Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Sos, sonkas muffint hogy kell...

Sos, sonkas muffint hogy kell csinalni?

Figyelt kérdés
Ma sütöttem elöször a No Salty-bol,sajnos nem sikerült,csak kiprobalt receptet kerek.Elöre is köszönöm.
2011. jún. 30. 15:39
 1/5 anonim válasza:
50%

Sonkás muffin


Hozzávalók:



• 1 csésze liszt

• 10 dkg reszelt sajt (Trappista)

• 1-2 szelet apróra vágott sonka vagy bacon

• 3/4 cs víz

• 1 tojás

• 1 púpos kávéskanál sütőpor


Elkészítés:

1. A lisztet a száraz dolgokkal keverd össze!

2. Vízben habosítsd fel a tojást, majd az egészet laza mozdulatokkal keverd össze! Nem kell nagyon kikeverni!

3. A kikent vagy kibélelt sütőformákba félig töltve 200 fokos sütőben 20 percig sütsd!

4. 5 perc hűlés után rácsra kitenni.


Tanácsok:

Egy kis segítség


Egy csésze mennyiség =

• liszt 150 gr

• cukor 225 gr

• barnacukor 175 gr

• vaj 225 gr

• méz 350 gr

• zsemlemorzsa 50 gr

• rizs nyersen 200 gr

• szárított gyümölcs 175 gr

• apróra vágott mogyoró 175 gr

• kókuszreszelék 75 gr

• folyadék 250 ml


a google ban találtam

2011. jún. 30. 15:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:

[link]


Nekem sikerült!

2011. jún. 30. 15:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:

Én kelt tésztás verziót szoktam készíteni, nagyon finom.

30 dkg liszt

1 közepes méretű főtt, áttört krumpli kihűtve

fél dl olaj

1 evőkanál tejföl

kb. fél-1 dl tej

1,5-2 dkg élesztő

pici cukor

1 teáskanál só


Az élesztőt langyos tejben pici cukorral felfuttatod, a liszthez adod a többi hozzávalót az élesztős tejjel együtt, raksz hozzá kisebb kockára vágott sonkát, sajtot (ezt bele is reszelheted a tésztába), kolbászt, pirított hagymát stb., és jól összegyúrod, kicsit kidagasztod. Egy lágyabb tésztát kapsz, amit 20 percet letakarva kelesztesz, majd 12 részre osztod, gombócokká formálod, és kivajazott vagy vékonyan olajjal kikent muffintepsibe rakod a gombócokat. Ekkor bekapcsolod a sütőt, és amíg melegszik, addig még pihen a tészta. Felvert tojással lekened, megszórhatod reszelt sajttal, szezám vagy köménymaggal és 180 fokon kb. 25-30 perc alatt megsütöd. Nagyon finom puha, és nem bonyolult.

2011. jún. 30. 16:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
Előző vagyok. Még annyit, hogy tejet nyugodtan tehetsz még hozzá, a liszttől is függ, mennyit vesz fel. A lényeg, hogy ne legyen kemény a tészta, egy könnyű kelt tésztát kell dagasztani. Én úgy 1-1,5 dl tejet használok. Az élesztőt fél deciben felfuttatom, és dagasztásnál még adagolom a tejet.
2011. jún. 30. 16:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek,kifogom probalni,tetszik nagyon az elesztös valtozat is.
2011. jún. 30. 18:33

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!