Sos, sonkas muffint hogy kell csinalni?
Sonkás muffin
Hozzávalók:
• 1 csésze liszt
• 10 dkg reszelt sajt (Trappista)
• 1-2 szelet apróra vágott sonka vagy bacon
• 3/4 cs víz
• 1 tojás
• 1 púpos kávéskanál sütőpor
Elkészítés:
1. A lisztet a száraz dolgokkal keverd össze!
2. Vízben habosítsd fel a tojást, majd az egészet laza mozdulatokkal keverd össze! Nem kell nagyon kikeverni!
3. A kikent vagy kibélelt sütőformákba félig töltve 200 fokos sütőben 20 percig sütsd!
4. 5 perc hűlés után rácsra kitenni.
Tanácsok:
Egy kis segítség
Egy csésze mennyiség =
• liszt 150 gr
• cukor 225 gr
• barnacukor 175 gr
• vaj 225 gr
• méz 350 gr
• zsemlemorzsa 50 gr
• rizs nyersen 200 gr
• szárított gyümölcs 175 gr
• apróra vágott mogyoró 175 gr
• kókuszreszelék 75 gr
• folyadék 250 ml
a google ban találtam
Én kelt tésztás verziót szoktam készíteni, nagyon finom.
30 dkg liszt
1 közepes méretű főtt, áttört krumpli kihűtve
fél dl olaj
1 evőkanál tejföl
kb. fél-1 dl tej
1,5-2 dkg élesztő
pici cukor
1 teáskanál só
Az élesztőt langyos tejben pici cukorral felfuttatod, a liszthez adod a többi hozzávalót az élesztős tejjel együtt, raksz hozzá kisebb kockára vágott sonkát, sajtot (ezt bele is reszelheted a tésztába), kolbászt, pirított hagymát stb., és jól összegyúrod, kicsit kidagasztod. Egy lágyabb tésztát kapsz, amit 20 percet letakarva kelesztesz, majd 12 részre osztod, gombócokká formálod, és kivajazott vagy vékonyan olajjal kikent muffintepsibe rakod a gombócokat. Ekkor bekapcsolod a sütőt, és amíg melegszik, addig még pihen a tészta. Felvert tojással lekened, megszórhatod reszelt sajttal, szezám vagy köménymaggal és 180 fokon kb. 25-30 perc alatt megsütöd. Nagyon finom puha, és nem bonyolult.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!