Hogyan kell muffint csinálni? -most kéne-!
Van egy nagyon egyszerű alapreceptem, ezt lehet mindenféle módon cifrázni:
Kb 12 darabhoz: 1 pohár joghurt (natúr vagy gyümölcsjoghurt is lehet) és az adott joghurtospoharaddal mérve: 1/2 pohár cukor, 2 pohár liszt, 1/2 pohár étolaj, 1 tojás, 1 zacskó sütőpor, 1 zacskó vaníliás cukor. Egy tálban mindent összekeversz, a muffinformádat kikenet vajjal/margarinnal vagy egyszerűen csak muffinpapírt raksz bele és belekanalazod a tésztát. 180 fokon alsó-felső sütésen kb.20-25 perc alatt kész, ha légkeveréssel sütöd, kb. 5 perccel hamarabb. Tűpróbával ellenőrizd, hogy átsült-e. Ez önmagában is nagyon finom (különösen, ha jó gyümölcsjoghurttal készül), de tehetsz bele lecsepegtetett meggyszemeket, fahéjas cukorba forgatott almadarabokat, tört étcsokoládét, aszalt gyümölcsöket, stb. Pl. múltkor úgy készítettem, hogy a forma aljára tettem egy kis tésztát, rá egy mokkáskanálnyi ízesített túrókrémet (áttört túró egy kanál tejföllel, vaníliás cukorral, porcukorral, reszelt citromhéjjal ízesítve, krémesre keverve) és rá még egy adag tészta került, így ment a sütőbe. 10 perc után mindegyikbe nyomtam egy kocka étcsokit és így sütöttem készre. Nagy sikere volt, így persze, a töltelék miatt nem 12, hanem kb.14-15 darab muffinod lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!