Mit főzzek ebédre? Ami könnyű és hamar megvan? (16 éves vagyok)
Tojásleves hamarabb megvan.
tegyél fel rántást, ha jó akkor húzd le a tűzről, mehet bele pirospaprika. Keverd össze, öntsd fel vízzel. Só, bors, kömény, és ha már gyöngyözik mehet bele a tojás. Hamar megvan, kb 10 perc.
A kettő közül inkább borsóleves szerintem, hogy valami zöldséget is egyetek. De egy borsófőzelék is elég lehet.
Én épp tökfőzeléket főzök, szeretem a főzelékeket, hamar megvannak és kevés a munka velük. Feltétnek meg tükörtojás lesz.
Bocs, az első vagyok, most láttam csak hogy kérdeztél. így készül a szósz:
fokhagyma, kicsi olaj, paradicsomszósz, só, fűszerek
Egy gerezd fokhagymát egy evőkanál olajon egy percig megpirongatsz,
beleöltöd a paradicsomszószt (kb. egy kisebb pohárnyit) + egy csipet rozmaringot és egy csipet csilit szoktam bele tenni itt,
megsózod, ha nem sós a szószod, egy kövér csipet elég,
kicsit rotyogtatod alacsony lángon (itt fröcsögni fog, úgyhogy jobb keverni is),
a végén belenyomhatsz még annyi fokhagymát, amennyi tetszik, én még két gerezdet szoktam (ha egyedül vagyok :D), egy fél percig kb. még a lángon hagyod,
a legvégén, amikor leveszed a lángról, beleborítod a fűszereket. Lehet fűszerezni pl. egy evőkanál bazsalikommal, oregánóval.
Nagyon finom!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!