Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Lencséböl mit csináljak a...

Lencséböl mit csináljak a levesen és a fözeléken kivül?

Figyelt kérdés
Föételre gondoltam ötlet?
2009. márc. 27. 09:39
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Lencsesaláta..Igaz nem föétel de nagyon jol lehet lakni vele.megfözöd a lencsét és majonézzel meg lilla hagymával összekevesed so bors és nagyon fini.
2009. márc. 27. 09:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

pl. - lencsés darálthúst


itt a receptje is



Hozzávalók:

1 fej vöröshagyma

1 paradicsom

fél z. lencse

60 dkg darálthús ( pulykából egészségesebb)

1 pohár tejfől

mustár

babérlevél

pirospaprika, só, bors, ételízesítő


Elkészítés:

A lencsét leáztatjuk előző este.

A hagymát kockára vágjuk és pici olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a darálthúst és azt is megpirítjuk. Közben megszórjuk egy kis pirosparikával, sóval borssal ételízesítővel, hozzáadjuk a babérlevelet és a paradicsomot is. Felengedjük vízzel és fedő alatt főzzük, majd hozzáadjuk a lencsét is és azt is belefőzzük. Ha megfőtt a tejfölt kikavarjuk mustárral és hozzáöntjük a daálthusihoz felforraljuk és kélsz is .


Tanácsok:

Ezt az ételt azoknak ajánlom akik szeretik a pikáns ízvilágot.

Adhatunk mellé tésztát vagy rizst is köretként de önmagában is lehet fogyasztani.

Aki elfelejti a lencsét leáztatni semmi baj, lehet kapni konzerv megfőtt lencsét is.

Szerintem ez az étel még egy diéta alatt is bátran fogyasztható.


Elkészítési idő: 40 perc

2009. márc. 27. 13:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

lencsés rizottó :


Hozzávalók:

1 fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

1 zöldpaprika

15 dkg gomba

15 dkg barna rizs

15 dkg előre beáztatott vörös lencse

1 paradicsom

petrezselyem

kevés olaj vagy vaj

só, bors


Elkészítés:

Zsiradékon megpároljuk a felszeletelt, apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát, gombát és zöldpaprikát. Párolás után 6 dl zöldséglevessel felöntük és hozzáadjuk a rizst és a lencsét.

Ha már majdnem kész a végén az apróra vágott paradicsomot is belekeverjük, megszórjük petrezselyemmel.


Tanácsok:

Gomba helyett padlizsánnal és sárgarépával is elkészitettem már, nagyon finom volt!


Elkészítési idő: 40 perc

2009. márc. 27. 13:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

sajtos-lencsés muffin


Hozzávalók:


6 púpozott evőkanál liszt

3 tojás

1 evőkanál olívaolaj

2 dl tejföl

1 csokor petrezselyem

2 gerezd fokhagyma

csipetnyi chili

bors

10 dkg reszelt sajt

10 dkg főtt vörös lencse

Elkészítése:


A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a muffinformákat kivajazzuk, vagy papírral kibéleljük.

Egy kisebb tálban összekeverjük a lisztet, a tojásokat, a tejfölt, a főtt lencsét, a reszelt sajtot és az apróra vágott petrezselymet. Sóval, borssal, reszelt fokhagymával és chilivel ízesítjük, majd a muffinformákba töltjük és 15-20 perc alatt megsütjük.



jah, ez desszert, de nagyon finom, gondoltam leírom :D

2009. márc. 27. 13:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

ez hosszú, ám a családom kedvence :


Lencsés-spenótos lasagne


Hozzávalók:

# 1 csomag készen kapható lasagne tészta (jobb a fagyasztott, mint a sima dobozos, mert az kemény maradhat)

# 1,5 dl vöröslencse

# 25 dkg fagyasztott parajpüré

# 1 kis fej hagyma

# 1 nagyobb gerezd fokhagyma

# 2 dl paradicsompüré

# 2 közepes répa

# étkezési keményítő

# só

# koriander

# kurkuma

# cayenne bors

# gyömbér

# oregánó

# bazsalikom


Elkészítés: Mivel a készen kapható lasagne tésztában 6 lap van, ezért 5 réteg töltelék kell, 3 lencsés és 2 spenótos, ezen kívül pedig minden lapot megkenünk paradicsomszósszal is. Először is előkészítem a hozzávalókat, és bekapcsolom a sütőt.


A lencsét felteszem főni közepes lángon kb. annyi vízzel, hogy ellepje (a vöröslencsét nem kell beáztatni:-)), sózom, fűszerezem kurkumával, korianderrel, gyömbérrel és cayenne borssal (ebből csak keveset, mert nagyon csíp). Kb. 15 perc alatt pástétom állagúvá fő, a lencsés töltelék ezzel kész.


A spenótos töltelékhez a fagyasztott parajpürét egy lábasba teszem, nagyon pici lángon kiolvasztom. Belenyomok egy nagyobb gerezd fokhagymát, sózom. Ekkor egy csapott evőkanál étkezési keményítőt összekeverek egy bögrében kevés vízzel, és besűrítem a spenótot. Ha egyszer felforrt, elzárom a lángot. A spenótos töltelék is kész. (Aki a kilencven napost nagyon szigorúan akarja betartani, hagyja ki az étkezési keményítős részt, és csak a sima parajpürét használja).


Már csak a paradicsommártás van hátra. Az apróra vágott hagymát olívaolajon megfonnyasztom, hozzákeverem a sűrített paradicsomot, és oregánóval, bazsalikommal fűszerezem. A répa megy a tetejére: vízben megfőzöm puhára, villával összetöröm.


Most, hogy minden kész, már csak a össze kell állítani. Megfelelő méretű tepsit kikenek olívaolajjal, ráteszem az első lapot, paradicsomszósszal megkenen, rá egy adag lencsét teszek. Ezután tészta, paradicsomszósz, spenót, tészta következik, majd a paradicsomszószra ismét lencse, tészta, paradicsomszószra spenót, tészta, az utolsó adag réteg lencse lesz. Ezt befedem az utolsó tésztalappal. Tetejét megkenem a maradék paradicsomszósszal, és rákenem a répapürét. Kb. 35 perc alatt sül meg a sütőben közepes lángon.


Megjegyzés:

Én főleg 90 napos diéta szénhidrátnapján szoktam enni. A fűszerezést lehet ízlés szerint variálni, és a rétegek számát és sorrendjét is.

2009. márc. 27. 13:29
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!