Lencséből egészséges kaját, minimális főzni tudás nélkül?
Figyelt kérdés
Van vagy fél kg lencsém, és ezután része lesz a tudatos táplálkozásomnak. Nem tudok főzni, de akarok belőle csinálni valami egészséges kaját. Csak ez lesz, se hús, se semmi. Hogyan készíthetem el? (Tényleg nem értek semmihez a konyhában, egyszerű dolgot írjatok pls!)2010. jún. 29. 10:34
1/6 anonim válasza:
szerintem a főzelék elég egyszerű, vagy a leves, receptet Google-ból tudsz szerezni
2/6 Tila_Tequila válasza:
főzelék :)
keress receptet mindmegettén :)
3/6 anonim válasza:
Főzelék: egy kis olajon megpárolsz apróra vágott vöröshagymát, és egy gerezd fokhagymát. Amikor ez megvan hozzáadott az átmosott lencsét. Annyi vízzel öntöd fel, hogy éppen ellepje, plusz még egy ujjnyi! Időközben úgy is sok víz elforr, ezt lehet pótolni.
Amikor kezd megpuhulni a lencse, sózom, ízesítem. Dobok bele pár babérlevelet.
Lassú tűzön kell csinálni, így kicsit tovább tart.
Amikor megpuhult, megcsinálom a rántást. Egy kis olajon, pici lisztet megfuttatok, jól összekeverem, hogy ne legyen csomós. Folyamatos kavargatás közben a lencséhez adom.
Hagyom, hogy egyet rottyanjon, és kész is! :)
4/6 anonim válasza:
Esetleg lencsesaláta. Egy kis virslivel gazdagíthatod, vagy köretnek is kiváló.
5/6 A kérdező kommentje:
Kössz mindenkinek, menni fog! :)
2010. jún. 29. 11:21
6/6 anonim válasza:
szia! a főzeléket tejfölözheted is, nagyon finom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!