Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit lehet ebből készíteni?

Mit lehet ebből készíteni?

Figyelt kérdés
Anyám alzárta előlem a rendes ételeket és nem hajlandó készíteni kaját a testvéreim és én részemre, így csak az áll rendelkezésre, ami közvetlenül a konyhában van: liszt, víz só (+ egyéb fűszerek), dara, dió, olaj, vaj, tejszín, méz. Ennem meg azért mégiscsak kell. Szóval ötletek?
2011. jún. 29. 22:05
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
33%
paprikás krumpli
2011. jún. 29. 22:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim ***** válasza:

Hozzávalók:

250 g liszt

150 ml langyos víz

1/2 kávéskanál só

2-3 evőkanál olvasztott vaj

14 kávéskanál vaj a tetejére


A sót elkeverjük a liszttel. Elmorzsoljuk benne az olvasztott vajat. Lassanként hozzáadunk annyi vizet, hogy igen lágy tésztát kapjunk. Nyújtódeszkán 6-8 percig gyúrjuk, míg fényes nem lesz. Nyirkos ruhával lefedjük és 1/2-2 órát pihentetjük. Ismét átgyúrjuk. egy vastag fenekű palacsintasütőt vagy serpenyőt közepes tűznél melegítünk. Közben a tésztából 15 egyforma nagyságú gombócot formálunk. Lisztbe forgatjuk őket, és egyenletesen vékony lepénykéket nyújtunk belőlük. Kb. 14 cm átmérőjű kerek lapokat kapunk. Az elsőt a palacsintasütőbe helyezzük. Mikor a felszínén apró fehér buborékok jelennek meg, megfordítjuk, és addig sütjük, míg az egészet elborítják a buborékok. Ekkor a chapatit átfordítva (vagyis azzal a felével lefelé, amely eddig felül volt) erős nyílt lángra helyezzük, majd mikor labdaszerűen felfújódott, megfordítjuk, és még 5 másodpercig pirítjuk. A kész chapatinak átsültnek kell lennie, felfúvódottnak, és a felszínén barna foltosnak. Előmelegített tányérra helyezzük, és olvasztott vajjal megkenjük a felső oldalát. Ugyanígy járunk el a többi lepénykével, a kész chapatikat gúla szerűen egymás tetejére halmozzuk.

2011. jún. 29. 22:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Nincs se hagyma, se krumpli. Hogy csináljon szerencsétlen paprikáskrumplit?

Egy kis tejed sincs? Mert akkor csinálhatnál tejbegrízt... Ezekből viszont elég nehéz lesz bármit kihozni.

2011. jún. 29. 22:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 anonim ***** válasza:
2 evőkanál olajat felforósítassz, beledobsz két kanál lisztet és kis lángon rántást készítesz. Amikor már megpirult a liszt lehúzod a lángról egy teáskanál pirospaprikát elkversz benne (gyorsan, hogy ne égjen meg mert keserű lesz!) felöntöd egy liter vízzel, sóval, borssal, köménymaggal ízesíted, (kis fokhagyma is jó lene bele), és 5 percig forralod hogy elfője a rántás ízét. Máris kész a rántott leves! Pirított kenyérkockával, vagy csurgatott tojással lenne az igazi, de anélkül is tápláló étel!
2011. jún. 29. 22:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 anonim ***** válasza:

Grillázs:

Egy kanál olajat melegítesz egy serpenyőben cukrot teszel bele, és addig melegíted keverés mellett, amíg szépen megolvad, és kicsit megbarnul. Még forrón belekeversz ugyanannyi összetört dióbelet, és vajjal megkent felületre (a legjobb lenne a márványlap, de vágódeszka is jó) öntöd, melegen szeletelhető vizes késsel!

2011. jún. 29. 22:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 anonim ***** válasza:

kenyér vagy keksz nincs? mert akkor vajas-mézeskenyér, keksz

vajon piritasz egy kis diót, majd ráöntesz egy-két kanál mézet

2011. jún. 29. 22:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 anonim ***** válasza:
a ww. no-salty oldalon lehet keresni meglévő alapanyagokból ételt.
2011. jún. 30. 10:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 anonim ***** válasza:
Szerintem meg beszélj anyukáddal, hogy ennetek kell, ilyen nincs. Beszéljétek meg a bajaitokat, ennek semmi értelme.
2011. jún. 30. 13:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 anonim ***** válasza:
Na mi volt a kaja?
2011. jún. 30. 20:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat:)
2011. júl. 1. 08:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!