Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » NINCS GÁZ, most meg fog...

NINCS GÁZ, most meg fog romolni a kaja amit előkészítettem?

Figyelt kérdés
Mire felvágtam a csirkemell husit, és tettem volna sütni, akkor derült ki, hogy nincs gáz...Betettem a hűtőbe. A krumpli is fel van vágva a vízben áll. Petrezselyemzöld is apróra van vagdosva. Most mi lesz? Meddig állnak ezek el a hűtőben? Most hideg kaján kell élnünk? És még fürödni se tudunk, mert az is gázzal melegíti a vizet...Annyira ideges vagyok, hogy nem szóltak, még egy cédulát se raktak ki, hogy figyelmeztessenek!! :(( Finomat akartam főzni, most meg éhezem. Szegény férjem is sokat dolgozik és fáradtan jön majd haza munkából és nem lesz előtte meleg étel és még lefürödni se tud...Felháborító! :(
2011. jún. 29. 15:51
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Köv lehetőségek vannak:

- ha van kert, rakjatok tüzet és azon süssetek

- elektromos kütyük, monjuk platni?

Ha friss a hús, akkor le tudod fagyasztani.

Jut eszembe, sütő is gázos? Ha esetleg villany, akkor minden oké. Meg tudod tepsiben, jénaiban sütni.

Víz: mosógépben melegíthetsz vizet, ha a szivattyú nincs bevezetve egyből a szennyvízcsőbe. Akkor ki tudod szivattyúzni a kádba, vödörbe.

Üdv!

2011. jún. 29. 15:58
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Hát például ha valahol egy vezetékkel van gond, akkor nem hiszem, hogy előre tervezték, hidd el.

Holnapig vagy estig semmi baja nem lesz, addig meg valószínűleg lesz gáz megint.

Nekem is a villanysütő, stb jutott eszembe. Esetleg vidd át valakihez.

Amúgy szomszédokat megkérdezted már, hogy náluk pl. van-e gáz? Mert mi van, ha nálad van a probléma.

Egyszer meg csak kibírjátok, főleg, hogy nyár van, pár éve nálunk rendszeresen télen volt ilyen, remek volt, se kaja, se meleg, se melegvíz. xD Élmény volt hazaérve realizálni, hogy a lakásban -5fok van. :/

2011. jún. 29. 16:02
 3/11 anonim ***** válasza:

Valóban lehet egy váratlan gázszivárgás miatti elzárás, ami nem tervezhető. De én biztos megkérdezném a szomszédtól is, hogy van-e náluk gáz. Biztos ami biztos. Aztán kb negyed óránként nézegetném, megoldódott-e, vagy felhívnám a szolgáltatót, mit tud mondani,mire számítsak.

Üdv!

2011. jún. 29. 16:09
 4/11 anonim ***** válasza:

Kérdezd meg valameéyik szomszédot, hogy nincs-e mikrója vagy villanyrezsója, hátha kapsz kölcsön, én elraktam a villanyrezsóm éppen az ilyen esetekre.

Ha a csirkemell mirelitből lett felolvasztva, akkor nem sokáig áll el alul a hűtőben, bár én be szoktam a felengedett, felszeletelt csirkemellett sózni, tejbe teszem és másnap csinálom meg. 1 napot a krumpli is eláll, a petrezselyem is egy uzsonnazacskóban, friss marad holnapig a hűtőben.

2011. jún. 29. 16:13
 5/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, utánajárunk. Panelban lakunk, úgyhogy kint nem tudjuk megoldani a sütögetést. A sütő is gázzal működik igen. Továbbra sincs gáz. Állandóan figyelem. Már csak abban reménykedem, hogy holnapra mindenképp lesz, mert különben a csirkemell tuti hogy megromlik, ha holnap se tudom megcsinálni. Pedig annyira benne voltam már, hogy elkészítem ezt a finom kaját! :( Most ez nagyon rosszul érintett, hogy nem tudok főzni.
2011. jún. 29. 16:27
 6/11 anonim ***** válasza:
Majdnem mindent meg lehet mikroban is fözni, és úgy sem rosszabb. A csirkemell egyébként hütöben pár (3-4) napig is eláll. De ha félsz, hogy megromlik, akkor pácold be egy fagyasztós zacskóban, nyomd ki a levegöt mellöle és zárd le szorosan - igy akár két hétig is eláll és utána sokkal izesebb lesz, és gyorsan puhul.
2011. jún. 29. 16:30
 7/11 anonim ***** válasza:

Járj utána, hogy a szomszédoknál van-e, mert ha nincs, akkor csak nálad lehet a hiba, akkor viszont be kell szólni a szolgáltatónak, hiába fogsz várni napokig.

Ha a szomszédoknál sincs, akkor a közös képviselőt megkérdezni, hogy beszólt-e a szolgáltatóhoz, mert meglehet, hogy nem is tudnak a problémáról.

2011. jún. 29. 18:21
 8/11 anonim ***** válasza:
pont most volt a hírekben, hogy sok házban, ahol páran nem fizették a gázszámlát, ott az egész háznak kikapcsolták a gázt (azoknak is, akik rendesen fizetnek) - és azt mondják, hogy teljesen jogszerű, őrület..
2011. jún. 29. 18:47
 9/11 A kérdező kommentje:
Kiváncsian várom, hogy holnap lesz-e. Ma nem tudtam főzni!! Ha nem lesz, akkor valamit csinálok, mert ez dühítő!
2011. jún. 29. 19:44
 10/11 anonim ***** válasza:
Én is társasházban lakom. Mi itt nem várunk egy percet sem, rögtön megyünk a szomszédba, ha víz, villany, gáz problémánk van. És rögtön rákérdezünk telefonon a szolgáltatónál, hogy tudnak-e a problémáról és dolgoznak-e rajta.
2011. jún. 29. 19:53
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!