Milyen egyszerű sütirecepteket tudtok ajánlani egy teljesen kezdőnek?
Kókuszgolyó:
25 dkg kristálycukor
• 25 dkg vaj
• 25 dkg kókuszreszelék
• 20 dkg tejpor
• kókuszreszelék a golyók díszítéséhez, esetleg papírformák
Elkészítés:
1. 1,5 deciliter vízben felolvasztjuk a kristálycukrot, langyosra hűtjük. Belekeverjük a vajat, kókuszreszeléket és a tejport. A masszát legalább fél napra hűtőszekrénybe tesszük.
2. Teáskanálnyi masszából golyókat formálunk és kókuszreszelékbe megforgatjuk.
Megint én. Nagyon egyszerű az elkészítése. Ha szeretitek a kókuszt. Kiadós és finom.
Sok sikert!
Szia!
Igaz, sutes nelkulit kertel, de szerintem nagyon finom, es nem kell hozza nagy tudas:
Kék muffin
Hozzávalók:
# 1 tojás
# 7 dkg cukor
# 1 pohár áfonyás joghurt
# 15 dkg liszt
# 5 dkg vaj vagy étolaj
# fél csomag sütőpor
# 1 kávéskanál szódabikarbóna
# 5 dkg étcsokoládé
# 3-4 dkg apróra vágott dió
# 3-4 dkg mazsola
Elkészítés: Egy tálban összekeverem a tojást a cukorral, az olvasztott vajjal és a joghurttal. Egy másik tálban pedig a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónával. Ehhez - a száraz anyagokhoz - teszem az apró darabokra vágott csokit, diót és mazsolát. A két keveréket összeöntöm és finoman elegyítem. Papírkosárkákkal bélelt muffinsütőbe töltöm (a kapszli 3/4 részéig), és előmelegített sütőben (180-200 fokon) 20-25 percig sütöm.
Megjegyzés:
Az áfonyás joghuttól érdekes kékes-lila színe lesz. Érdekes és finom.
Sok sikert es jo etvagyat! :)
Kekszes-almás sütés nélkül
Hozzávalók:
1 kg alma
8 dl+8-10 evőkanál víz
20 dkg cukor
3 csomag vaníliás pudingpor
60-70 dkg szögletes háztartási keksz
4 evőkanál kakaó
4 evőkanál porcukor
5 dkg vaj (Rama)
Elkészítés:
Az almát megmossuk, meghámozzuk, majd kicsumázzuk és nagylyukú reszelőn lereszeljük. Lábasba töltjük 5 dl vizet öntünk rá, a cukorral elkeverve kb. 10 perc alatt puhára főzzük. Közben a vaníliás pudingport 3 dl vízzel kikeverjük és az almához öntjük. Kevergetve 2 percig főzzük, ez alatt besűrűsödik. Egy kb. 28x23 cm-es tepsi alját keksszel kirakjuk, a már csak meleg krém felét egyenletesen rákenjük. A tetejére újra keksz kerül, majd ismét rákenjük a krém másik felét, egy sor keksszel borítjuk.
A kakaót a porcukorral és a 8-10 evőkanál vízzel vízgőz fölött felforraljuk. A tűzről levéve az 5 dkg vajat hozzá adjuk, majd ezt a mázat a keksz tetejére kenjük.
Ha teljesen kihűlt, hűtőbe rakjuk, ahol nem csak összeérik egy kicsit, hanem össze is áll, így lehet majd szeletelni.
Elkészítési idő: 60 perc
Jó étvágyat kívánok hozzá!
21(L)
TIRAMISU
Hozzávalók:
1 cs. Gála főzés nélküli vaníliás pudingpor + 5dl tej
1-2 cs. Tejszínhab por ( amennyi 3dl tejhez kell ) + 3dl tej
1 cs. Babapiskóta
1 adag kávé ( kb. 2-4 személynyi )
1 rumaroma
1 natúr vajkrém
Elkészítés:
A pudingot és a tejszínhabport a leírásuk szerint elkészítjük, ezeket összekavarjuk, hozzáadjuk a vajkrémet és a fele rumot. Kikavarjuk habverővel.
A kávét kb. ugyanannyi tejjel és a másik fél rummal összeöntjük.
Egy jénaiba vagy tálba egy sor krémet teszünk ( kb. ujjnyit ), aztán egy sor babapiskótát, amit összetördelve megmártottunk a kávés-rumos tejbe. Utána még egy sor krém, még egy sor piskóta következik, majd krémmel fedjük. Tehetünk bele mazsolát is. Tetejét kakaóporral és/vagy őrölt kávéval megszórjuk, majd hűtés után jóízűen fogyasztjuk.
Somlói galuska:
(Először leírnám azt, hogy lehet a rétegezésnél diódarabokat, mazsolát, meggyet is belerakni, de én ezek nélkül csinálom.)
Hozzávalók:
1 tojás
1 rumaroma
30 dkg cukor
1 evőkanál kakaópor
1 evőkanál liszt
1 liter tej
1 fél tábla étcsoki
Ezeket egy lábasban összefőzöd, közben kavargatod.
Ha kész, teszel bele fél teavaj-at.
És piskótával rétegezve egy nagy tálba kanalazod.
(Erre jól felhasználható az elrontott piskótatészta, de én inkább bababpiskótát használok hozzá.)
A tálaláskor tetejére tejszínhabot nyomsz, és kész is.
Sport szelet
( [link]
Fél kg. darált keksz 3 evőkanál kakaóporral összekeverve, közben egy edényben 1 kocka rámát, 20 dkg cukrot, 2 dl tejet összemelegíteni, csak míg a vaj és a cukor elolvad. Ráönteni a kakaóval összekevert kekszre és egy rumaromát hozzátenni /ha nincs, fél dl rum/, összekeverni és egy laposabb tepsibe, jénaiba belenyomkodni . Nem kell sem sütőpapír, se más alája, simán kijön. Betenni a hűtőbe, míg a csokimáz elkészül. Gőz felett 2 tábla tortabevonót 2 ek. étolajjal felolvasztani, rákenni, hűtőbe rakni és forró vízbe mártott késsel szeletelni.
Megjegyzés : Én csak 1 tábla csokoládét használtam hozzá, mert nem akartam, hogy vastag legyen rajta a csokimáz. Nekem egy kissé leragadt pedig teflonos tepsiben készítettem. Késsel alávágtam, így azért szépen feljött. Aki fél a leragadástól annak azt ajánlom, hogy folpack fóliára nyomkodja rá a masszát.
Nagyon finom és egyszerű recept!
Még itt sokat találsz:
A bal menüben, majdnem a legalján vannak sütés nélküliek, az mind elég egyszerű.
Kókuszdió
Hozzávalók:
A külsejéhez:
rum: 2 evkanál
keser kakaópor: 5 dkg
tojás: 1 db
darált dió: 30 dkg
barna cukor: 20 dkg
A belsejéhez:
Rama sütmargarin: 10 dkg
kókuszreszelék: 10 dkg
porcukor: 10 dkg
A forgatáshoz:
kókuszreszelék: 6-8 dkg
A díszítéshez:
fél dióbél: 15 szem
Elkészítése:
Elször a belsejéhez valókat gyúrjuk össze, és 15 egyforma kis golyót formálunk belle. 15-20 percre a
mélyhtbe tesszük, hogy a formáját megtartsa. A külsejéhez valókat addig gyúrjuk, míg a cukor el nem olvad
benne, majd nedves kézzel 15 egyforma gombócot formálunk belle. Két tenyerünk között egyenként kissé
ellapítjuk, a közepére egy kókuszos gombócot teszünk, majd újra összegömbölygetjük ugyanúgy, mint amikor
szilvásgombócot készítünk. Kókuszreszelékben megforgatjuk, végül htszekrényben vagy mélyhtben
dermedni hagyjuk, Tálaláskor forró vízbe mártott késsel félbevágjuk, és egy-egy negyed dióval díszítjük
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!