Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen egyszerű sütirecepteket...

Milyen egyszerű sütirecepteket tudtok ajánlani egy teljesen kezdőnek?

Figyelt kérdés
Szombaton jön haza anyukám és meg szeretném lepni vmi finommal de még sosem sütöttem életemben. A legjobban olyanoknak örülnék amiket nem is kell sütni:) De bármilyen egyszerű jöhet
2009. márc. 26. 17:38
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Kókuszgolyó:


25 dkg kristálycukor

• 25 dkg vaj

• 25 dkg kókuszreszelék

• 20 dkg tejpor

• kókuszreszelék a golyók díszítéséhez, esetleg papírformák

Elkészítés:

1. 1,5 deciliter vízben felolvasztjuk a kristálycukrot, langyosra hűtjük. Belekeverjük a vajat, kókuszreszeléket és a tejport. A masszát legalább fél napra hűtőszekrénybe tesszük.

2. Teáskanálnyi masszából golyókat formálunk és kókuszreszelékbe megforgatjuk.

2009. márc. 26. 17:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Megint én. Nagyon egyszerű az elkészítése. Ha szeretitek a kókuszt. Kiadós és finom.


Sok sikert!

2009. márc. 26. 17:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/13 anonim válasza:
100%

Szia!


Igaz, sutes nelkulit kertel, de szerintem nagyon finom, es nem kell hozza nagy tudas:

Kék muffin

Hozzávalók:

# 1 tojás

# 7 dkg cukor

# 1 pohár áfonyás joghurt

# 15 dkg liszt

# 5 dkg vaj vagy étolaj

# fél csomag sütőpor

# 1 kávéskanál szódabikarbóna

# 5 dkg étcsokoládé

# 3-4 dkg apróra vágott dió

# 3-4 dkg mazsola


Elkészítés: Egy tálban összekeverem a tojást a cukorral, az olvasztott vajjal és a joghurttal. Egy másik tálban pedig a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónával. Ehhez - a száraz anyagokhoz - teszem az apró darabokra vágott csokit, diót és mazsolát. A két keveréket összeöntöm és finoman elegyítem. Papírkosárkákkal bélelt muffinsütőbe töltöm (a kapszli 3/4 részéig), és előmelegített sütőben (180-200 fokon) 20-25 percig sütöm.


Megjegyzés:

Az áfonyás joghuttól érdekes kékes-lila színe lesz. Érdekes és finom.


Sok sikert es jo etvagyat! :)

2009. márc. 26. 17:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/13 A kérdező kommentje:
Jöhetnek a sütősek is csak félek hogy befuccsolok a sütővel:( De mindenkinek nagyon köszönöm:) Előre is
2009. márc. 26. 18:02
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Kekszes-almás sütés nélkül


Hozzávalók:

1 kg alma

8 dl+8-10 evőkanál víz

20 dkg cukor

3 csomag vaníliás pudingpor

60-70 dkg szögletes háztartási keksz

4 evőkanál kakaó

4 evőkanál porcukor

5 dkg vaj (Rama)


Elkészítés:

Az almát megmossuk, meghámozzuk, majd kicsumázzuk és nagylyukú reszelőn lereszeljük. Lábasba töltjük 5 dl vizet öntünk rá, a cukorral elkeverve kb. 10 perc alatt puhára főzzük. Közben a vaníliás pudingport 3 dl vízzel kikeverjük és az almához öntjük. Kevergetve 2 percig főzzük, ez alatt besűrűsödik. Egy kb. 28x23 cm-es tepsi alját keksszel kirakjuk, a már csak meleg krém felét egyenletesen rákenjük. A tetejére újra keksz kerül, majd ismét rákenjük a krém másik felét, egy sor keksszel borítjuk.

A kakaót a porcukorral és a 8-10 evőkanál vízzel vízgőz fölött felforraljuk. A tűzről levéve az 5 dkg vajat hozzá adjuk, majd ezt a mázat a keksz tetejére kenjük.

Ha teljesen kihűlt, hűtőbe rakjuk, ahol nem csak összeérik egy kicsit, hanem össze is áll, így lehet majd szeletelni.


Elkészítési idő: 60 perc


Jó étvágyat kívánok hozzá!

21(L)

2009. márc. 26. 18:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

TIRAMISU


Hozzávalók:

1 cs. Gála főzés nélküli vaníliás pudingpor + 5dl tej

1-2 cs. Tejszínhab por ( amennyi 3dl tejhez kell ) + 3dl tej

1 cs. Babapiskóta

1 adag kávé ( kb. 2-4 személynyi )

1 rumaroma

1 natúr vajkrém


Elkészítés:

A pudingot és a tejszínhabport a leírásuk szerint elkészítjük, ezeket összekavarjuk, hozzáadjuk a vajkrémet és a fele rumot. Kikavarjuk habverővel.


A kávét kb. ugyanannyi tejjel és a másik fél rummal összeöntjük.


Egy jénaiba vagy tálba egy sor krémet teszünk ( kb. ujjnyit ), aztán egy sor babapiskótát, amit összetördelve megmártottunk a kávés-rumos tejbe. Utána még egy sor krém, még egy sor piskóta következik, majd krémmel fedjük. Tehetünk bele mazsolát is. Tetejét kakaóporral és/vagy őrölt kávéval megszórjuk, majd hűtés után jóízűen fogyasztjuk.

2009. márc. 26. 18:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

Somlói galuska:


(Először leírnám azt, hogy lehet a rétegezésnél diódarabokat, mazsolát, meggyet is belerakni, de én ezek nélkül csinálom.)


Hozzávalók:

1 tojás

1 rumaroma

30 dkg cukor

1 evőkanál kakaópor

1 evőkanál liszt

1 liter tej

1 fél tábla étcsoki

Ezeket egy lábasban összefőzöd, közben kavargatod.

Ha kész, teszel bele fél teavaj-at.

És piskótával rétegezve egy nagy tálba kanalazod.

(Erre jól felhasználható az elrontott piskótatészta, de én inkább bababpiskótát használok hozzá.)

A tálaláskor tetejére tejszínhabot nyomsz, és kész is.

2009. márc. 26. 18:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

Sport szelet

( [link]


Fél kg. darált keksz 3 evőkanál kakaóporral összekeverve, közben egy edényben 1 kocka rámát, 20 dkg cukrot, 2 dl tejet összemelegíteni, csak míg a vaj és a cukor elolvad. Ráönteni a kakaóval összekevert kekszre és egy rumaromát hozzátenni /ha nincs, fél dl rum/, összekeverni és egy laposabb tepsibe, jénaiba belenyomkodni . Nem kell sem sütőpapír, se más alája, simán kijön. Betenni a hűtőbe, míg a csokimáz elkészül. Gőz felett 2 tábla tortabevonót 2 ek. étolajjal felolvasztani, rákenni, hűtőbe rakni és forró vízbe mártott késsel szeletelni.

Megjegyzés : Én csak 1 tábla csokoládét használtam hozzá, mert nem akartam, hogy vastag legyen rajta a csokimáz. Nekem egy kissé leragadt pedig teflonos tepsiben készítettem. Késsel alávágtam, így azért szépen feljött. Aki fél a leragadástól annak azt ajánlom, hogy folpack fóliára nyomkodja rá a masszát.


Nagyon finom és egyszerű recept!

2009. márc. 26. 18:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

Még itt sokat találsz:

[link]

A bal menüben, majdnem a legalján vannak sütés nélküliek, az mind elég egyszerű.

2009. márc. 26. 19:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

Kókuszdió

Hozzávalók:

A külsejéhez:

rum: 2 evkanál

keser kakaópor: 5 dkg

tojás: 1 db

darált dió: 30 dkg

barna cukor: 20 dkg

A belsejéhez:

Rama sütmargarin: 10 dkg

kókuszreszelék: 10 dkg

porcukor: 10 dkg

A forgatáshoz:

kókuszreszelék: 6-8 dkg

A díszítéshez:

fél dióbél: 15 szem

Elkészítése:

Elször a belsejéhez valókat gyúrjuk össze, és 15 egyforma kis golyót formálunk belle. 15-20 percre a

mélyhtbe tesszük, hogy a formáját megtartsa. A külsejéhez valókat addig gyúrjuk, míg a cukor el nem olvad

benne, majd nedves kézzel 15 egyforma gombócot formálunk belle. Két tenyerünk között egyenként kissé

ellapítjuk, a közepére egy kókuszos gombócot teszünk, majd újra összegömbölygetjük ugyanúgy, mint amikor

szilvásgombócot készítünk. Kókuszreszelékben megforgatjuk, végül htszekrényben vagy mélyhtben

dermedni hagyjuk, Tálaláskor forró vízbe mártott késsel félbevágjuk, és egy-egy negyed dióval díszítjük

2009. márc. 26. 20:19
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!