Valami tipp tepsis pulykamell elkészitéséhez?
A pulykamelleket sózod, borsozod, lisztbe forgatva forró olajban megsütöd és tepsibe rakod egymás mellé. Ez az alapja mindegyiknek.
Én szoktam a tetejére tenni:
-reszelt sajt, pirospaprikával meghintem a tetejét
-hagymán pirított gomba szeletek, a tetejére szintén reszelt sajt
-karfiol vagy brokkoli megfőzve a tetején besamel mártással és reszelt sajttal (dubbarry módra)
-sonka, sajt
-sonka, hagymán pirított gomba, sajt (óvári módra)
Én általában egy húsleveskockát felforralok kb.3-4 dl vízben és ezt öntöm alá. Persze néha tejszínesen is készítem. Mi ezeket szeretjük a legjobban!
Jó étvágyat!
Van még egy csak kicsit költséges! Bacon kell hozzá.
Jénaiban rétegzem az alábbiakat:
-alul bacon
-lisztbe és tojásos reszelt sajtba mártom a hússzeleteket
-bacon
-húsi ugyanúgy, mint az előbb
Ezt addig folytatom, amíg tele nem lesz a jénai, a tetejére bacon kerüljön. 3-4 dl vízben húsleveskockát főzök, ráöntöm, a tetejét megszórom reszelt sajttal és mehet is a sütőbe!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!