Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen jó húspótló ételek vannak?

Milyen jó húspótló ételek vannak?

Figyelt kérdés
Pl. a szójafasírt a kedvencem.
2009. márc. 24. 17:06
 1/7 anonim ***** válasza:
a gomba is jól potolja a hust bizonyos ételekben!
2009. márc. 24. 17:14
 2/7 anonim ***** válasza:

Van húsmentes vegavirsli, vega kolbász.

Elvileg húspótló, de szerintem borzalmasan rossz.

2009. márc. 24. 17:16
 3/7 A kérdező kommentje:
Házi, egyedi konyhai praktikákra lennék kíváncsi! Minden érdekel.
2009. márc. 24. 17:48
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Krumplifasírt. Lángos. Tojás. Zabburger.(fasírtféle, zabból)Ha a feltétet akarod pótolni. Az élményt.

Ha a fehérjét, tápanyagot helyettesítenéd akkor babételek, diós, mákos dolgok. Túró, tejföl az ételben.

Mi ettünk húst gyerekkoromban, de csak hétvégén. Én először a koleszban láttam olyat, hogy valaki keresi a főzelékhez, hogy hol van a fasírt,. Mi kenyérrel ettük. pl a barna, magos kenyér, péksütemény nagyon jó pl a répafőzelékhez. Mi olyanokat ettünk sokat, mint a hamis rakott krumpli, megsütöd-párolod-mint a serpenyős krumplit, leöntöd alóla a zsírt, és ráütsz, kevergetve pár tojást. Aztán kiborítod, mint a tortát. Nagyon jó.

Meg paprikás krumplit(ezt is felnőtt korban értettem meg, hogy valakinek muszáj bele virsli, kolbász, de szerintem csak elrontja)

Karfiolból készült paprikás(pörkölt, tejföl, liszt) puha kenyérrel. Törvebab. Tejfölös leves+főtt tészta. anyám soha nem tett a levesbe kolbászt vagy ilyesmit. Csak a húslevesbe, gulyásba tett húst.

Tojáspörkölt.

Az unokatesóm csodálatos töltött káposztát főz búzából. Sokkal jobb, mint hússal. Anyám a töltött paprika töltelékét rántotta-főtt rizs-rengeteg bors és fokhagyma-1 nyers tojással csinálja, ez is sokkal jobb, mint hússal. Minden töltelékbe jó a búza vagy a gomba.

Nem Te vagy a kezdő vega, innen a kérdezők közül?

Nem kell ám mindenre valami sültszerű vagy fasírtszerű dolgot rátenni, a vega főzelékek, zöldségételek nagyon finomak egyszerűségükben is.

Padlizsánételek, párolt cukkini, nagyon finom.

Rántott padlizsán, patisszon.

2009. márc. 24. 18:04
 5/7 anonim ***** válasza:
tofu
2009. márc. 24. 18:05
 6/7 anonim ***** válasza:
cukkini, gomba, rántott sajt, rántott karfiol
2009. márc. 24. 18:33
 7/7 A kérdező kommentje:
Én nem vagyok vega, de szeretném tarkítani az étlapunkat és kevesebb húst fogyasztani!
2009. márc. 24. 18:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!