Elcsépelt. De mit főztök ma?
savanyútojás, a tetejére szórt sült hagymakarikákkal.
fél délben neki is állok:))
nem egy bonyolult étel, igazi hétköznapi, de azért finom.
zsíron rántást készítek, amit hidegvízzel csomómentesre keverek. (kézi habverővel)utána felengedem annyi vízzel, hogy olyan rántottleves szerű legyen, mert sűrűsödni fog. teszek bele 2-3 babérlevelet, pár szem egész borsot, sót,
egy kis cukrot és ecetet.ha már majdnem főzelék szerű, beleütöm óvatosan a tojásokat, és lefedem.
pár perc múlva elzárom a gázt és hagyom. néha megrázogatom.
aztán kanállal egy tojás alá nyúlok, kiveszem és megnézem
a belsejét. ha a sárgéja félkemény , akkor jó.
édes, savanyú pikánsnak kell lennie.
tejfölt csak és szoktam amagaméba tenni, a férjem meg még ráecetez:))
a sült hagyma is egyszerű, két közepes hagymát karikára vágok és lisztbe megforgatom. forró zsírban aranysárga ropogósra sütöm, és szűrőlapáttal papírtörlőre szedem.
ezzel szórjuk meg a savanyútojást.
majorannával és borssal is lehet fűszerezni, sőt, ha van friss petrezselyem az is nagyon finom rá.
üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!