Mit tehetnék a palacsinta rétegek közé? (sütőben sütés)
Ezeknek a nagy része megolvad sütés közben, a kakaó is, szóval szerintem jó így. A rakott palacsinta is ilyesmi, (dió töltelékkel, reszelt csokival) tojásf.habbal rásütve.
Annyi, hogy ott rétegezve van a palacsinta, és forrón, rögtön, ahogy sütöd. Így olyan forró, hogy el tud olvadni a kakaó, meg a lekvár stb.
Tekerve nem tudom, mennyire melegszik át, és ha már rajta van a fehérje hab, az nagyon jó hőszigetelő, ezt kalkuláld bele!
De amúgy meg ha jó levesest akarsz, akkor öntsd ki a hézagokat vanília öntettel, az minden ilyenhez illik. :)
Mifelénk a rakott palacsintát nem szokták feltekerni, hanem csak kiterítve egymás tetejére rakni, és a tölteléket közéjük. (Majd a végén lehet úgy szelni, mint a tortát)
Arra azért vigyázz, hogy a töltelékek ízben hogyan passzolnak egymáshoz. Pl ha egyik sorba túró, a következőbe jó a vanília-puding, megint túró, ismét puding. Vagy: a mogyikrém, lekvár, kakaó is jó párosításnak tűnik.
A tetejére valamelyik krémes tölteléket használj fedőrétegnek. (Ez egy variáció, biztosan kapsz még több ötletet is)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!