Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Palacsinta receptje?

Palacsinta receptje?

Figyelt kérdés

17 éves lány vagyok, és holnap meg szeretnék próbálkozni vele. Teljességgel amatőr vagyok a konyhai művészetekben, remélem azért ez nem olyan hű de bonyolult.

Csak el kéne már kezdeni tanulgatni ezt a sütés-főzés dolgot. :)


2011. jún. 16. 21:10
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

tészta receptje:

# 20 dkg liszt

# 2 tojás

# 4 dl langyos tej + 1-2 dl víz

# 2 ek olaj (a tésztába!)

# 5 dkg olvasztott vaj

# csipet só

# 2 ek cukor

# 1 kávéskanál szódabikarbóna


mikor sütöd ki akkor mindig tegyél egy pici olajat a serpenyőbe és utána a tésztát a serpenyőbe majd ha már látod hogy a szélein barnul akkor ott lazítsd meg egy kicsit és fakanál segítségével fordíts át majd ha ott is barnul akkor egy tányérba rakd ki és csináld a következőt

ja és minden egyes darab előtt tegyél kis olajat a serpenyőbe


amúgy aranyos vagy hogy főzni-sütni akarsz :)

nagyon sok sikert kívánok

2011. jún. 16. 21:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 A kérdező kommentje:
1000 köszönet!! =))
2011. jún. 16. 21:31
 3/8 anonim ***** válasza:
66%
Azért kemény, hogy az internet előtt ülve magadtól egy palacsinta receptet sem találtál és ide kellett beírni...
2011. jún. 16. 21:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:

Szerintem azért ide írt, mert itt vannak tapasztalt háziasszonyok, neki pedig kipróbált recept kellett...


A kérdezőnek, ha ragadna, szakadna, akkor dobj még hozzá egy tojást, az segít majd.

2011. jún. 16. 22:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:

És még valami, nem kell mindig olajozni, csak az elsőt kell, régen, mikor zsírral készült, még kellett kenegetni, az olajjal már nem kell.

Sűrű tészta legyen, és tapasztalom alapján a sima palacsintába nem kell szódabikarbóna, vagy sütőpor.

2011. jún. 16. 22:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem szeretném az első válaszoló palacsintareceptjét überelni,de sokkal egyszerűbbet mondok(mellesleg ez az igazi palacsintarecept,minden más csak ennek a továbbgondolása)Biztos nem bőgsz le vele.2 tojást egy mély tálban egy mokkáskanál sóval és egy evőkanál cukorral,és kb 1,5 deci tejjel elhabarsz.Ebbe teszel annyi lisztet,hogy nokedliszerű legyen.Akkor ezt elkezded keverni,míg teljesen sima tészta nem lett belőle,amiben semmiféle csomók már nincsenek (fél perc kb),akkor ezt kezded hígítani tejjel,míg jó nem lett. Akkor jó,ha folyékony ugyan,de sűrűn folyik,mondjuk úgy,mint a méz.Ne tegyél bele se vajat,se olajat,felesleges,csak a kalóriákat növeled és nem is lesz finom. Teflon serpenyőt hevíts fel a gázon vagy a villanytűzhelyen kevés olajjal-a kevés az kb egy teáskanálnyi.Mikor már jó forró(a palacsintát csak max lángon vagy elektromos lapon lehet jól sütni,tegyél bele egy kisebb merőkanálnyit,ez a próba.Itt látod,hogy jó-e vagy még kell hígítani. Ha sűrű,ilyenkor hígíthatod egy kis ásványvízzel is,de a tej az igazi. Az első palacsintát ebben a viszonylag sok olajban kell sütni,utána már a fele is elég,minden palacsinta előtt tegyél bele egy kicsi olajat.Összeségében a palacsintád nem lesz zsíros,mert a tésztájába,amennyit bele szoktak tenni,ahhoz képest így fele sem kell hozzá.Remélem,kipróbálod.Ha ez az alaprecept már megy,utána variálhatod,ahogy akarod,ezerféleképpen lehet.De a titka a forró sütő és a megfelelő sűrűség.Ha túl híg,akkor szokott szakadozni és leragadni.
2011. jún. 16. 22:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim válasza:
És nagyon finom még ha teszel hozzá egy vaníliás cukrot és egy kis fahéjat.
2011. jún. 16. 22:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:

Nem kel vaj a tésztába, elég olaj is.

Cukor helyett lehet bele 20 dkg liszthez 2 cs. vaníliás és egy csipet bourbon vaníliás cukrot, vagy csipet fahéjat rakni.

2011. jún. 17. 08:37
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!