Palacsinta receptje?
17 éves lány vagyok, és holnap meg szeretnék próbálkozni vele. Teljességgel amatőr vagyok a konyhai művészetekben, remélem azért ez nem olyan hű de bonyolult.
Csak el kéne már kezdeni tanulgatni ezt a sütés-főzés dolgot. :)
tészta receptje:
# 20 dkg liszt
# 2 tojás
# 4 dl langyos tej + 1-2 dl víz
# 2 ek olaj (a tésztába!)
# 5 dkg olvasztott vaj
# csipet só
# 2 ek cukor
# 1 kávéskanál szódabikarbóna
mikor sütöd ki akkor mindig tegyél egy pici olajat a serpenyőbe és utána a tésztát a serpenyőbe majd ha már látod hogy a szélein barnul akkor ott lazítsd meg egy kicsit és fakanál segítségével fordíts át majd ha ott is barnul akkor egy tányérba rakd ki és csináld a következőt
ja és minden egyes darab előtt tegyél kis olajat a serpenyőbe
amúgy aranyos vagy hogy főzni-sütni akarsz :)
nagyon sok sikert kívánok
Szerintem azért ide írt, mert itt vannak tapasztalt háziasszonyok, neki pedig kipróbált recept kellett...
A kérdezőnek, ha ragadna, szakadna, akkor dobj még hozzá egy tojást, az segít majd.
És még valami, nem kell mindig olajozni, csak az elsőt kell, régen, mikor zsírral készült, még kellett kenegetni, az olajjal már nem kell.
Sűrű tészta legyen, és tapasztalom alapján a sima palacsintába nem kell szódabikarbóna, vagy sütőpor.
Nem kel vaj a tésztába, elég olaj is.
Cukor helyett lehet bele 20 dkg liszthez 2 cs. vaníliás és egy csipet bourbon vaníliás cukrot, vagy csipet fahéjat rakni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!