Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Szilikon muffin formánál is...

Szilikon muffin formánál is kell használni muffin papírt?

Figyelt kérdés
Életem első muffinját készülök megsütni, szóval ha van jó receptetek, meg tippek, h mire figyeljek, azt is szívesen venném.
2011. jún. 16. 19:59
 1/6 anonim ***** válasza:

Semmilyen formánál nem kötelező, viszont erősen ajánlott. Nem is az odaégés miatt, hanem mert ha egy szép, akár mintás papírban sütöd meg, akkor mindenképp nagyon ínycsiklandó lesz :)

Én ezt a receptet szoktam csinálni, nagyon finom! Úgy egyszerű, hogy kikészíted a hozzávalókat, először összekevered a szárazanyagokat, aztán megolvasztod a margarint, beleöntöd a tejet (hogy kicsit hűljön, én elsőre beleütöttem a tojást és kicsit megfőtt benne :D), aztán a tojást, aztán az egészet ráöntöd a szárazanyagokra és robotgéppel összedolgozod. Először érdemes bekapcsolás nélkül kicsit keverni, hogy ne szálljon ki belőle a liszt.

A nagy formában pont 12 lesz belőle, isteni finom és nagyon jó az állaga is. 4-5 fokozaton (ez kb. 180 fok lehet, de nem biztos) 30 perc alatt kész, érdemes beállítani órát, és akkor nem kell nyitogatni a sütőt.

Csokisat úgy lehet egyszerűen csinálni, hogy 5 dekával kevesebb lisztet teszel bele és 5 deka kakaót.

Nagyon ajánlom ezt a receptet kipróbálni, eddig még egyszer sem sikerült elrontani, pedig elég kétbalkezes vagyok :D lehet most meg is sütöm én is :D

2011. jún. 16. 20:13
 2/6 anonim ***** válasza:

[link]

bocsi, ez lemaradt :D

És amúgy bírja a kókuszreszeléket is, azt is úgy tedd bele, mint a kakaót, hogy annyival kevesebb lisztet. Mazsola is jó bele. A tetejére meg könnyen csinálhatsz kakaós cukormázat: 1 ek kakaó, 4 ek cukor, csepegtetsz bele vizet és kevered, hogy jó sűrű massza legyen. Tényleg csak pár csepp víz kell. Ezt a kész muffinra rárakod, egy késsel elsimítod, és tök jól fog kinézni, mint a rajzfilmekben (egy kicsit megfolyik oldalt, ha jól csináltad). Ezt még dr oetkeres cukorszívekkel szoktam dekorálni, tuti siker :D

2011. jún. 16. 20:17
 3/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ, remélem sikerülni fog! Már sok mindent sütöttem, nem vagyok totál béna, de ez a formám még új, és kicsit félek kipróbálni.
2011. jún. 16. 21:34
 4/6 anonim ***** válasza:
A szilikonos formát vajjal ki kell kenni, azt kész, nem kell bele papír.
2011. jún. 17. 08:38
 5/6 anonim ***** válasza:
hmm, guszták
2011. jún. 17. 08:39
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm, valamelyik nap kipróbálom.
2011. jún. 17. 15:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!