Szilikon muffin formánál is kell használni muffin papírt?
Semmilyen formánál nem kötelező, viszont erősen ajánlott. Nem is az odaégés miatt, hanem mert ha egy szép, akár mintás papírban sütöd meg, akkor mindenképp nagyon ínycsiklandó lesz :)
Én ezt a receptet szoktam csinálni, nagyon finom! Úgy egyszerű, hogy kikészíted a hozzávalókat, először összekevered a szárazanyagokat, aztán megolvasztod a margarint, beleöntöd a tejet (hogy kicsit hűljön, én elsőre beleütöttem a tojást és kicsit megfőtt benne :D), aztán a tojást, aztán az egészet ráöntöd a szárazanyagokra és robotgéppel összedolgozod. Először érdemes bekapcsolás nélkül kicsit keverni, hogy ne szálljon ki belőle a liszt.
A nagy formában pont 12 lesz belőle, isteni finom és nagyon jó az állaga is. 4-5 fokozaton (ez kb. 180 fok lehet, de nem biztos) 30 perc alatt kész, érdemes beállítani órát, és akkor nem kell nyitogatni a sütőt.
Csokisat úgy lehet egyszerűen csinálni, hogy 5 dekával kevesebb lisztet teszel bele és 5 deka kakaót.
Nagyon ajánlom ezt a receptet kipróbálni, eddig még egyszer sem sikerült elrontani, pedig elég kétbalkezes vagyok :D lehet most meg is sütöm én is :D
bocsi, ez lemaradt :D
És amúgy bírja a kókuszreszeléket is, azt is úgy tedd bele, mint a kakaót, hogy annyival kevesebb lisztet. Mazsola is jó bele. A tetejére meg könnyen csinálhatsz kakaós cukormázat: 1 ek kakaó, 4 ek cukor, csepegtetsz bele vizet és kevered, hogy jó sűrű massza legyen. Tényleg csak pár csepp víz kell. Ezt a kész muffinra rárakod, egy késsel elsimítod, és tök jól fog kinézni, mint a rajzfilmekben (egy kicsit megfolyik oldalt, ha jól csináltad). Ezt még dr oetkeres cukorszívekkel szoktam dekorálni, tuti siker :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!