Fagyasztott gesztenyemasszából hogy lesz gesztenyepüré desszert?
Babapiskótát, vagy háztartási kekszet ledarálsz. A szobahőmérsékleten felengedett gesztemasszát hozzágyúrod úgy, hogy a kellő állagot előre lefőzött fekete-kávé hozzá-adásával adod meg, + egy kis rum (rum-aroma). Az egészet összegyúrod, kis golyókat belőle, és beforgatod kókusz-reszelékbe. Másnapra az egész bepuhul és isteni!
Más:
Talpas pohár aljába baba-piskótát összetörsz, meglocsolod rummal, (aromával,) krumlinyomón rányomod a gesztenyét, a tetejére a tejszínhabot.
17,27-es vagyok!
Mivel a gesztenye is barna, az összeállításhoz használt lefőzött kávé is barna (no meg a rum is), ezért színhatásban megy jól hozzá a kókusz-reszelék.
Persze lehet csoki-reszelékbe is forgatni, úgy is biztosan finom.
De (hirtelen ötlet) próbáld ki őrölt dióba forgatni!!!
Ez sztem még pikánsabb ízt is ad neki!
17,27-es vagyok ismét!
A 20,02 által írt darált keksz nem biztos hogy jó ötlet, mivel az összeállításhoz is azt írtam, tehát kívül-belül keksz, nem hiszem hogy jó ötlet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!