Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Meg szeretnék tanulni alap...

Meg szeretnék tanulni alap dolgokat főzni. Hogy kezdjek hozzá?

Figyelt kérdés
Anyukámnak nincs se ideje, se türelme hozzám sajnos :S Van vmi szakácskönyv neten kezdőknek esetleg? Vagy vmi tipp?
2009. márc. 22. 18:59
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%

Nagymama?

Szakácskönyvből mindent meg lehet csinálni, de van amit jobb, ha látsz.

Talán főzhetnétek a barátnőddel náluk. Van két könyv, antikváriumban megkereshetnéd:

Monspart Éva: Főzni jó!

F. Nagy Angéla: Fiatalok főzőiskolája

Ezek nagyon jók, a tejbegríznél kezdik. Pontosabban a krumplipucolásnál.

Én Horváth Ilona : Szakácskönyv-éből tanultam meg. Ő ott kezdi, hogy húzd ki a fiókot. Talán megvan nektek, vagy a könyvtárban.

Kezd a paprikás krumplival! Aztán borsóleves, meggyleves, paradicsomleves.Zöldbabfőzelék. Palacsinta, tejberizs.

2009. márc. 22. 19:14
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
Az én gyerekeim hol ennél hol annál főztek közösen. Hárman-négyen.
2009. márc. 22. 19:15
 3/15 anonim ***** válasza:
100%

Hány éves vagy?

Kérd ezt a Horváth Ilona :Szakácskönyvet nyuszira, ebből meg tudsz tanulni. Leírja, hogy hámozunk, mi a rántás, tegyél fedőt vagy ne, ilyeneket is. Recepteket találsz a

[link] és [link] oldalakon. Ha nem tudod, hogy kell rántást sütni vagy párolni, írd a keresőbe. Ha nem sikerül, itt megkérded. De főzni társaságban jobb buli.

Mindig mosogasd el főzés közben rögtön, ami már nem kell, különben egy nagy kupac lesz, és ne hagyd ott, mert hamar kipenderítenek a konyhából.A forró olajjal nagyon vigyázz, ne olyan recepttel kezd, ami zsírban süt valamit.

Jó főzőcskézést!

2009. márc. 22. 19:30
 4/15 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. 16 vagyok amúgy =)
2009. márc. 22. 22:00
 5/15 anonim ***** válasza:
100%

én pörkölttel kezdtem... szerintem nem feltétlenül kell leragadni, a tejberizsnél!

Igaz, hogy szakácskönyvből mindent meg lehet csinálni, de ha senki nem tud segíteni, akkor tényleg valami alap szakácskönyv kell, mert a 7köznapi könyvekből szokásuk kihagyni egy-két lépést, ami a "főzni-tudóknak" teljesen természetes...

Különben is gyakorlat teszi a mestert :) Azzal kezd amihez gusztusod van, amit megkívánsz, de persze azért ne egy dobostorta legyen :))

2009. márc. 22. 22:27
 6/15 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én 12 évesen készítettem először kelkáposzta főzeléket. Anyukám elmondta hogyan kell és elment a szülői értekezletre. Nagyon kíváncsi voltam a konyhai tományomra ezért én kértem hogy főzhessem meg. Igaz hogy ötször kellett berántanom mert addig híg volt de ugyan olyan fincsi lett mint anyukámé. Aztán jött a rántott hal, majd a fasírozott ami színtén fincsi volt de utólag kiderült hogy kifelejtettem belőle a tojást. És mégsem esett szét! Ezek után meg már jött minden. Az elős sütim pedig sós perec volt ami történetesen sótlanra sikerült de anyukám nagyon büszke és boldog volt mert meglepi volt neki. Szóval a legjobb szakácskönyv amúgy a Horváth Ilona féle, de én kerestem nemrég mert ajándékba szántam valakinek viszont sehol nem találtam. Nekem szerencsére megvan de már ritkán van rá szükségem. Igaz én már öreg vagyok. (33). Érdekes amit írtál, hogy anyukádnak nincs türelme és ideje. Idő nem kell hozzá, hiszen ha amúgy is főz akkor csak el kell mondania pár dolgot és hagynia hogy te csináld. Türleme meg miért nincs? Nem hogy örülne hogy a lányának ilyen ambíciói vannak. Furcsa anyukád van. De te büszke lehetsz magadra. A lényeg hogy bármiből is kezdesz tanulni, ne görcsölj, és ne add fel akkor sem ha nem sikerül elsőre vagy másodikra sem valami. Majd belejössz. Ami fontos, hogy vigyázz a testi épségedre, mert a konyha veszélyes üzem, valamint a higiéniára fordíts nagy figyelmet a husok, a tojás és egyéb élelmiszerek feldolgozásakor. Sok sikert!

2009. márc. 22. 23:07
 7/15 anonim ***** válasza:
100%
A Horváth Ilona most van a könyvesboltokban.
2009. márc. 23. 08:20
 8/15 anonim ***** válasza:
100%
Stahl Judit bármelyik könyvéből is, nagyon részletesek és alaposak a receptek, soha semmit nem tudtam elrontani kezdőkétn sem.
2009. márc. 23. 09:28
 9/15 anonim ***** válasza:
100%

Nézd meg a következő hivatkozásra kattintva a díjmentes internetes sütő - főző tanfolyam honlapját, ahol olyan részletességgel, fotók segítségével mutatnak be recepteket, ahogy azt csak nagyon ritkán látni.

A képgaléria oldalon nagy méretben is megnézheted a receptek fotóit és ugyanott ráadás tippeket, ötleteket, tanácsokat is közzé tesznek.

Képzeld, még a bevásárlólistádat is megírták minden recepthez. Csak kipipálod, hogy mit kell venned, mennyit akarsz venni, hozzáírhatod egyéb vásárlási szándékaidat is, kinyomtatod és tuti, hogy nem felejtesz el semmit megvásárolni.

Szinte végig fogják a kezed. Azt vallják nincs recept amit ne tudnál elkészíteni receptbemutatóik alapján.

Itt a link:

[link]

Üdv.

Vcsaba

2009. márc. 23. 16:19
 10/15 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen a válaszokat!
2009. márc. 23. 16:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!