Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ki tudja a mércék arányait?

Ki tudja a mércék arányait?

Figyelt kérdés

Nem igazán tudom a mércéket.

Pogácsát kezdtem el készíteni.A receptem szerint 5 dkg élesztő kell.Nekem csak száraz élesztőm van,és az így egy 125grammos dobozban.Ha nincs konyhai mérlegem akkor honnan tudom,hogy mennyi az az 5 dkg élesztő? Van valami praktika vagy saccolás ebben az esetben?Úgy értem,hogy vehetek 1 evőkanált 5 dkg-nak? vagy csak kávéskanálnyi?

Kérlek segítsetek.

Köszönöm

2011. jún. 14. 15:26
 1/2 A kérdező kommentje:

Mivel senki ne tudott segíteni,így megoldottam magamtól a dolgot.Rájöttem,és már sül is a pogácsám.

Ha valaki most akarna írni,annak előre is megköszönöm,de már tárgytalan a kérdés.

2011. jún. 14. 16:02
 2/2 anonim ***** válasza:

Sajnos nem láttam elöbb a kérdésedet, de lehet, hogy ennek ellenére hasznát veszed a válaszomnak (vagy valaki más esetleg).

Az 5 dkg élesztö általában fél kg liszthez jó, és ugyanennyi liszthez van 1 cs (kb. 7 gramm) száritott is - ez kb 1 teáskanálnyi.

2011. jún. 14. 17:40

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!