TOrta így elkészíthető?
tehát van egy tortaformám.. abba piskótát kevernék megsütném kivenném kész a forma mondjuk csokis piskóta aztán kettévágom hogy legyen alja teteje közepébe vaníliás puding és a tetejét ráteszem a piskótának és az egészet még leöntöm csoki vagy vaníliás pudingal és a tetejére cseresznyét rakok?
ha vm ötletetek van írjátok hozzá
nem egyértelmű, hogy csokis, vaniliás, vagy gyümölcstortát akarsz-e.
Mert: ha már maga a piskóta kakaós nem megy rá a cseresznye( az én gusztusom szerint)
vágd ketté a piskótát, kednd meg lekvárral, tedd vissza a formába, öntsd rá a puding egy részét ( 3 deci tejből legyen, úgy nem folyik) ebbe nyomkodjál gyümit, majd tedd rá a másik felét, amit szintén vákonyan bekentél lekvárral. azt kend meg a maradék pudinggal és dekoráld ki.szóval a két lekváros réteg között a puding.
a lekvártól nem ázik el a piskóta.
tedd hűtőbe, és ha jól lehűlt kiveheted a formából egy tálra csúsztatva.
A sima puding, még töltelék csak-csak elmegy, ha túl sűrű, akkor nem biztos, hogy eláztatja a tésztát.
De torta bevonására nem alkalmas. Bebőrősödik, és megrepedezik, és másnapra meg is száraz. Nem lesz gusztusos.
Üdv!
ui: főzz pudingot 3 dl tejből, várd meg míg teljesen kihül. Kavarj ki 20-25 dkg margarint alaposan 10-15 dkg cukorral, és a két alapkrémet keverd össze. ezzel tölthetsz is, és be is vonhatsz tortát. Sőt,habzsákkal díszíthetsz is.
ha a pudingot főzés után kihűlésig folpackkal betakarjuk, soha nem bőrősödik be, még másnap, harmadnap sem.
ne szóld le más receptjét légy szíves. a sűrű pudingot pedig már előtted leírtam.
Mi vaann?
Nem értem, miért sértődsz meg, semmi rosszat, sértőt nem írtam, csak azt, hogy a puding bőrösödik és szárad. Egy tortát elég nehéz folpackkal letakarni, hogy ne bőrösödjön, ráadásul úgy, hogy már díszítve is van...
Azt, hogy te mit írtál, nem is érdekel, amúgy pedig nem is volt időm elolvasni az előttem szólókat.
Bocsi az offért!
(És hátrább az agyarakkal, én is tudnék bubkóskodni..., de nem teszem.)
Ne idegeskedj:)) máskor olvasd el az előző válaszokat, és
akkor érteni fogod miről van szó!
A meleg főtt pudingot kell letakarni folpackkal és akkor soha nem fog megbőrösödni.
A szólás pedig úgy szól" Hátrább az agarakkal !"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!