Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mitől lesz ropogós a sült...

Mitől lesz ropogós a sült krumpli?

Figyelt kérdés

Az elméletet ismerem. Amíg megpuhul, addig közepes lángon , majd erős lángon, hogy kívül ropogjon.

De. Mire már annyira kihűl, hogy lehessen enni, addigra megvonul, felpuhul a külseje is. Már kívül szinte barna és mégis mindig vonult lesz. Meg sem sózom a zsiradékban, azt mondják akkor még jobban magába szívja a levegő páráját.


2011. jún. 13. 13:43
 1/5 anonim ***** válasza:
73%
en sok sultkrumplit eszek.azt javaslom,hogy csak forro olajban susd.ne tegyel bele sokat mert elhuti az olajat es megszivja magat.de ha van ra lehetoseged nezd meg a mekiben,hogy csinaljuak.ott a legjobb a krumpli.nagy lang forro olaj. szerintem.es utolag sozd vagy fuszerezd.es javaslom hozza az aprora vagott fokhagymat bekeverve majonezzel.:):)garlic mayo
2011. jún. 13. 14:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
én is mindig nagyon forró olajba dobom bele és nem sokat...nagy lángon, és szépen megszoktak pirulni ropognak meg minden:)
2011. jún. 13. 14:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
73%
Én úgy tudom, hogy nem mindegy milyen fajta krumplit használsz sütéshez. Van ami csak főzni jó, van ami mindkettőre. Ahol veszed ott az eladónak tudni/kellene, hogy ez mire való.
2011. jún. 13. 14:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
79%
Rengeteg krumplit sütök,nyerset is,mirelitet is.Mindig ropogós,sőt nekem meg az a bajom,hogy túl ropogós.Forró olajban,teljes lángon sütöm.Majd amikor kiveszem,nem sózom,hanem evésnél,az asztalnál sózza mindenki,ahogy akarja.Még túl ropogós is így.Most már kikísérleteztem,hogy ne legyen ropogós,és így nekünk sokkal jobban ízlik.
2011. jún. 13. 14:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 A kérdező kommentje:

Akkor az elejétől fogva magas hőmérsékleten süssem?

Kb hány főre való mennyiséget süssek egyszerre? Mert ugye négy serpenyőben csak nem kellene zsonglőrködnöm:) (négy fős a család)

Így, az a kisebb mennyiség mennyi idő alatt sül készre?

2011. jún. 13. 19:41

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!