Mitől lesz ropogós a sült krumpli?
Figyelt kérdés
Az elméletet ismerem. Amíg megpuhul, addig közepes lángon , majd erős lángon, hogy kívül ropogjon.
De. Mire már annyira kihűl, hogy lehessen enni, addigra megvonul, felpuhul a külseje is. Már kívül szinte barna és mégis mindig vonult lesz. Meg sem sózom a zsiradékban, azt mondják akkor még jobban magába szívja a levegő páráját.
2011. jún. 13. 13:43
1/5 anonim válasza:
en sok sultkrumplit eszek.azt javaslom,hogy csak forro olajban susd.ne tegyel bele sokat mert elhuti az olajat es megszivja magat.de ha van ra lehetoseged nezd meg a mekiben,hogy csinaljuak.ott a legjobb a krumpli.nagy lang forro olaj. szerintem.es utolag sozd vagy fuszerezd.es javaslom hozza az aprora vagott fokhagymat bekeverve majonezzel.:):)garlic mayo
2/5 anonim válasza:
én is mindig nagyon forró olajba dobom bele és nem sokat...nagy lángon, és szépen megszoktak pirulni ropognak meg minden:)
3/5 anonim válasza:
Én úgy tudom, hogy nem mindegy milyen fajta krumplit használsz sütéshez. Van ami csak főzni jó, van ami mindkettőre. Ahol veszed ott az eladónak tudni/kellene, hogy ez mire való.
4/5 anonim válasza:
Rengeteg krumplit sütök,nyerset is,mirelitet is.Mindig ropogós,sőt nekem meg az a bajom,hogy túl ropogós.Forró olajban,teljes lángon sütöm.Majd amikor kiveszem,nem sózom,hanem evésnél,az asztalnál sózza mindenki,ahogy akarja.Még túl ropogós is így.Most már kikísérleteztem,hogy ne legyen ropogós,és így nekünk sokkal jobban ízlik.
5/5 A kérdező kommentje:
Akkor az elejétől fogva magas hőmérsékleten süssem?
Kb hány főre való mennyiséget süssek egyszerre? Mert ugye négy serpenyőben csak nem kellene zsonglőrködnöm:) (négy fős a család)
Így, az a kisebb mennyiség mennyi idő alatt sül készre?
2011. jún. 13. 19:41
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!