Hogy tudok mini pizzát készíteni?

Hát én úgy szoktam, hogy a boltban veszek pizza alapot, vagy micsodát, és már csak a sajt, pizzakrém, szalámi, kukorica meg ilyenek kellenek hozzá.
És akkorára vágod, amilyenre akarod.
Ja és amúgy ahhoz képest, hogy bolti, nagyon finom.:)

nem tudom milyen minikre gondolsz, és hány főre elegendőt.
ha van egy jó pizzatészta recepted, akkor nem kell éppen kiszaggatnod, bár az a gyorsabb, hanem kelesztés előtt annyi kis gombócot csinálsz, amnnyi minit akarsz. kelés után percek alatt kerekre nyújtod, és sütőlemezen feltéttel együtt készre sütöd.

nekem 40 deka lisztes receptem van, az egy gáztepsire, vagy két közepes tepsire elég.én két tepsiben szoktam, abból 16 kocka lesz.szrintem 16 kis pizza is lenne belőle, persze,egy kicsit munkaigényesebb.
leírom a hozzávalókat is:
40 deka liszt, fél csomag élesztő, amit egy kis tejben (vízben)egy pici cukorral felfuttatunk.
a lisztbe egy teáskanál só teszünk, és a felfuttatott élesztővel három-négy kanál olajjal , és annyi langyos vízzel (pár kanál) összúgyúrjuk, hogy az edény falától elváljon.könnyű rugalmas tésztát kapunk, amit fél órát kelesztünk.
én kétfelé veszem, kinyújtom,tepsibe nyomkodom, megkenem pizzakrémes kecsappal,ráteszem a rávalókat, egy kis pizzafűszer keverékkel is megszórom, és előmelegített sütőben
megsütöm. 20 percig nem nyitom ki a sütő ajtót.ha kell még pár percet rápirítok.
ja és vékonyan olajozott sütőpapírt teszek alá.
erre gondoltam, hogy kis gombócokból kis pizzákat is tudnál nyújtani.

Elsőnek: fujj pizzalapot? ha nem tudsz főzni, minek írsz hozzá?
Szerintem is simán úgy csinálod mint a nagyot csak kicsiben :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!