Bolognai pizzát hogy lehet tejfölös alappal készíteni?
Pizza tejfölösen, hagymával, gombával és kolbásszal
A tésztához:
45 dkg liszt,
3 dl langyos víz,
2 evőkanál olívaolaj,
1 teáskanál só,
1 evőkanál cukor,
1 ek. élesztőpor.
A tetejére:
0,5 dl tejföl,
1 gerezd fokhagyma,
1 csokor petrezselyem finomra vágva,
só,
1 tk. dijoni mustár,
15 dkg gomba,
1 pár kolbász,
1 fej hagyma,
20 dkg reszelt sajt,
10 dkg reszelt parmezán,
1 db hegyes erős paprika.
Elkészítés:
1. A tésztához a lisztet, cukrot, sót és élesztőport összekeverjük egy edényben, beletesszük az olívaolajat és a vizet. Jó alaposan összegyúrjuk, kinyújtjuk, és lisztezett tepsibe tesszük. Nem kelesztjük (mint ahogy az olaszok sem kelesztik a pizza tésztáját).
2. Összekeverjük a tejfölt, mustárt, zúzott fokhagymát, durvára vágott petrezselymet. A tésztát vékonyan megkenjük vele, majd rátesszük a reszelt sajtot.
3. Háromféle pizzát készítünk: az egyikre hagymát, a másikra kolbászkarikákat, a harmadikra gombát rakunk. A gombát előtte egy kicsit megpirítjuk, s rá pár karika csípős paprikát is tehetünk. A legtetejére jön a maradék reszelt sajt és a parmezán. 250 fokos sütőben megsütjük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!