Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Bolognai spagettit szeretnék...

Bolognai spagettit szeretnék készíteni. Hogy csináljam?

Figyelt kérdés
Van itthon darált husim, fűszerek (oregánó, bazsalikom stb. igazából nem is tudom mi az ami kell bele), házi paradicsomlé. Eddig mindig porból vagy üveges szósszal készítettem, most szeretném kipróbálni a "házi" szószt is. :) Annyi a gond, hogy azt se tudom, hogy kezdjek ehhez hozzá. :P Az ötleteket előre is köszönöm!
2010. máj. 27. 18:42
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Piríts meg egy kis füstölt szalonnát zsírjára, adj hozzá apróra vágott vöröshagymát, pirítsd üvegesre. Utána add hozzá a darált húst, pirítsd amíg szét nem hullik teljesen, fűszerezd oregánóval, sóval borssal, bazsalikommal, önts rá annyi paradicsomlevet annyit hogy szószos állaga legyen. Egy kis utánfűszerezés + egy pici vörösbor, vagy esetleg vörösbormártás(barnamártás+vörösbor).

Ha az íze túl vad lenne tegy kis cukorral finomíthatsz rajta.

Ha nem érzed elég paradicsomosnak akkor ketchup-ot is adhatsz hozzá!

2010. máj. 27. 18:47
 2/5 anonim ***** válasza:

Én mindig így csinálom itthol is és az étteremben is szakácsként!

Előző vagyok!

2010. máj. 27. 18:48
 3/5 anonim ***** válasza:

Csatlakozom, igen így van csak a Bolognai eredeti receptbe zöldség is van. :):)

De énsem szokta zöldséget belerakni, fura lenne :):)

2010. máj. 27. 20:05
 4/5 Victory82 ***** válasza:
100%
Szia!Én üvegesre pirítom a hagymát,teszek bele apróra vágott fokhagymát.Beleteszem a pirospaprikát,fehér és fekete borsot,oregánót,majorannát,sót és a darált húst.Én nem vízzel,hanem paradicsomlével öntöm fel és ha kell még ketchupot is teszek bele.Remélem segítettem!Üdv.Viki.
2010. máj. 27. 20:48
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Egy kis cukrot piríts le egy kevés zsiradékon;ezen apróra vágott hagymát párolj üvegesre,majd metéltre vágott vegyes zöldséget(répa,petrezselyemgyökér,zeller).Ha a zöldség zsírjára pirult,add hozzá a darált húst és egy kicsit pirítsd le,majd öntsd hozzá a paradicsomlevet vagy a pürét!Ha kell,engedj rá egy kis vizet!Babérlevelet,kevés őrölt köményt,bazsalikomot,oregánót,ő. fehér borsot,fokhagymát ajánlok fűszerként!Ízesítsd sóval,és ha akad ,egy kis Worcestershire szósszal!Párold 20 percig, és "lődd be" a számodra megfelelő ízeket!Ezzel kész is a ragud!:D
2010. máj. 27. 21:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!