Mit csináljak csirkemellből?

ami nagyon egyszerű:
vékonyabb szeletekre vágod, megsózod őket (mindkét oldalról) egy tepsi alját megkened vékonyan olajjal, és nyakon öntöd az egészet főzőtejszínnel (úgy h ellepje a husit, de csak épphogy)majd reszelsz rá sajtot.
Alufóliával befeded, berakod a sütőbe.
Addig sütöd még megpuhul, majd leveszed az alufóliát, és kicsit rápirítod a sajtot.
Szerintem nagyon finom :)

első vagyok, van egy másik egyszerű is.
felszeleteled, kicsit hosszúkásabb, ujjnyi hosszú, vastag, kb 2 ujj széles szeletekre vágod, teszel rájuk 1-1 vastagabb szelet sajtot, és az egészet beletekered 1-1 bacon szeletbe, majd megsütöd.

Felszeleteled vékony csíkokra, tejben áztatod kb 30 percet, vajon sütöd meg, majd egy pár csepp citromlével ízesebbé teheted (de ez elhagyható). Mi krumplit sütöttünk ki hozzá, de sztem krumplipürével is jó.
Vagy:
Vannak ezek a félkész Knorr alapok (mézes-mustáros, tejszínes-gombás). Ehhez olajon előkészíted a csíkokra vágott csirkemellet, majd ha megpuhult a hús, ráöntöd a szószt és kb 10-15 percig főzöd tovább. Rizzsel szokás fogyasztani.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!