Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért marad nyers a rántott...

Miért marad nyers a rántott hús közepe?

Figyelt kérdés
Sziasztok! most próbálkozom a rántott hús rejtelmeivel, sajttal sonkával töltöttet csináltam, bő olajban sütöttem, takarékon,elég sokáig, ha tovább hagyom megég, mégis nyers maradt :( mi a titka?:) köszönöm előre is a tapasztaltak segítségét!
2011. máj. 29. 12:44
 1/9 anonim ***** válasza:
69%
Lehet,hogy túl vastag volt a hús és még a sonka meg a sajt is rátett ezért nem sülhetett meg a belseje,nem tudom mennyire kloffoltad ki.
2011. máj. 29. 12:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 A kérdező kommentje:
amennyire csak tudtam kiklopfoltam nagyon vékonyra, de a csirkecombbal is így jártam legutóbb.. valamiért mindig nyers marad nekem
2011. máj. 29. 12:49
 3/9 anonim ***** válasza:
Szerintem az a baj, hogy takarékon sütöd. Annál kicsit forróbb olaj kell, különben csak ázik és "fő" a hús.
2011. máj. 29. 12:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
52%

Forró zsiradékban kell kezdeni a sütést.az alját kapja össze, hogy meg lehessen fordítani, akkor mérsékelni a lángot és fedőt rá. esetleg mégegyszer fordítani, ha ropogósan szeretitek a panírt.

papírtörlőre szedni, és fedővel letakarni, míg sül a következő adag.

2011. máj. 29. 12:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
77%
Én fritőz párti vagyok. Abba 170 fokra melegitem az olajat, és ha meleg beleteszem a húst, és l5 percre állitom az ételcsörgőt. l5 perc múlva csörög, és tuti, hogy nem nyers semmi. Sem a hús, sem a csirkeszárny,comb, semmi.
2011. máj. 29. 13:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
75%
Én is a fritőzre szavazok, gyönyörűen átsül benne és nem ég meg. Kezdőknek és menthetetlenül bénáknak (mint pl. én :D) nagyon ajánlott!
2011. máj. 29. 13:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
52%
Amikor már a forró a zsír (olaj) vedd a lángot közepesre, tedd bele a husit, egy korty víz rá és rögtön borítsd be! Amikor hallod, hogy a vizet, gőzt elsülte, a födőt vedd le, várj, míg egy kicsit megpirul, aztán fordítsd meg. Közben érzed, (ha beleszúrsz), hogy puha-e már. Ha nem egészen, akkor a fordítás után ugyanúgy egy korty víz és a fedő. A képződött gőzben ugyanis bepuhul a husid, utána már csak addig kell sütnöd födő nélkül, míg a külseje piros-ropogós lesz. Ezzel a módszerrel nekem még sosem maradt nyers. (Vendéglátóstól tanultam)
2011. máj. 29. 14:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Én így szoktam: mikor elég forró az olaj, beleteszem a húst, lejjebb veszem a lángot, hogy azért ne csak ázzon az olajban, hanem süljön, de ne túl gyorsan. Fedőt is rakok rá egy kis ideig, úgy még jobban átpárolódik. Aztán leveszem a fedőt, megint kicsit magasabb lángon mindkét oldalát megpirítom. Vajpuha lesz a közepe, a külseje meg finom, ropogós. Még a vastagabb rántott húsok, pl. nyers csirkecomb, vagy a vastagabbra klopfolt sertéshús is szépen átsülnek így.

Ha túl nagy lángon, túl gyorsan sütöd meg, szinte biztos, hogy nyers marad a közepe.

2011. máj. 29. 15:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a sok hasznos segítséget! :))
2011. máj. 29. 15:52

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!