Feltétlen kell a krumplikrokettbe liszt?
Mert eszerint a recept szerint nem kell (csak ha zsemlemorzsa helyett lisztbe forgatum meg de az nem ugyanaz), és nemtom hogy csak elfelejtették megemlíteni, vagy tényleg nem kell?:
ezt a receptet nem nagyon értem... miért nevezi kotlettnek, amikor az a karaj szinonimája.
mindegy. én megfőzök héjjában 3 közepes krumplit, ha megfőtt összetöröm, hagyom egy kicsit hűlni. hozzáütök egy tojást, és annyi lisztet, amennyivel tésztaszerű lesz. persze sózom, borsozom és egy kis vágott petrezselymet is teszek bele.
kinyújtom kb 1,5 centire és 2*5 centis csíkokra vágom. ezek a a kis téglalapokat a kezemben kroketté formázom, és rendesen bepanírozom. liszt, tojás, prézli.
forró zsírban pirosra sütöm.
nálunk ez a krumplikrokett. lehet a tésztából kis gombócokat szakítani, megformázni és szintén forró zsiradékban kisütni.ezek szépen felfújodnak és helyes kis krumplifánkok lesznek.
mindegyik finom mártások, szaftos húsok mellé.
üdv.
ja és azt kifelejtettem, hogy összegyúráskor egy kis zsírt is teszek bele.
az előbb már leírtam a receptemet, de a cica rálépett Esc-re és minden eltűnt:)))
üdv.
Az enyémbe sem kell, sajtos krumplikrokett:
60 dkg burg
3 tojás (sárgája kell bele, a fehérje a panírhoz)
10 dkg sajt
só, bors, szerecsendió
burg megfőz, összetör, hagy kihűlni. Belekever tojássárgákat, fűszereket, reszelt sajtot. Rudakat formáz, panírozzuk (ha akarod, ide kellhet liszt, de nem muszáj, és egész tojás helyett tudod használni a masszából megmaradt fehérjét). Ebből a mennyiségből nekem kb 30 db krokett szokott kijönni. Nagyon finom, a család odavan érte. Azt hiszen, a no-saltyn találtam a receptet a köreteknél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!