Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen tárkony kell ebbe?

Milyen tárkony kell ebbe?

Figyelt kérdés

A következö receptet szeretném kipróbálni:

[link]

Amit viszont nem tudok, hogy ehhez friss vagy száritott tárkonyt kell használni - mert az 1 evökanál elég soknak tünik száritottból, a frisset meg nem igy adnám meg, hanem valahány ágként.

Aki már megfözte, vagy többször használt tárkonyt, legyen szives, és segitsen.

Elöre köszönöm a válaszokat.

2011. máj. 19. 21:34
 1/7 anonim ***** válasza:
Ó,a kedvenc levesem egyike.Én szárítottat használok,de beleteszek vagy fél csomagot,nagyon finom szokott lenni,ja és kukoricát is teszek bele.
2011. máj. 19. 21:41
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszi a választ. Mennyi frisset tennél bele?
2011. máj. 19. 21:51
 3/7 anonim ***** válasza:
Én is szárított tárkonnyal szoktam készíteni. Isteni. Megmondom őszintén, én mérni se szoktam, de szeretem, ha jó sok van benne. De én úgy olvastam, hogy egy csokor friss tárkony kb. egy teáskanálnyi szárítottnak felel meg.
2011. máj. 19. 21:58
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszodat!
2011. máj. 19. 22:01
 5/7 doboszoli ***** válasza:

Óvatosan a tárkonnyal!

Amilyen finom megfelelő mennyiségben, annyira ehetetlen túladagolva.(bár ez minden fűszerre igaz)

Mennyiséget nem tudok mondani, látni kellene a lé mennyiségét.

Mindenképpen többszörre tedd bele, akár friss, akár szárított, ha nincs benne kellő tapasztalatod. Közben kóstolni!

2011. máj. 20. 04:22
 6/7 anonim ***** válasza:
Így van, én egy kiskanálnyit rakok bele csak.
2011. máj. 20. 08:21
 7/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, különösen doboszolinak, mert megóvott egy túlfüszerezett "élménytöl" engem meg a családomat.

Ezért elöször is csak kevesebbet késztitettem elö a tárkonyból, de még azt sem tettem bele mindet, mert nekem legalábbis nagyon internziv aromája van. MOst használtam életemben elöször ezt a füszert, igy semmi tapasztalatom nem volt vele.

Köszönöm mindenkinek a segitséget.

2011. máj. 20. 13:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!