Sertéspörkölt kb 15 főre?
Sziasztok. Az a kérdésem, hogy kb 15 főre mennyi disznóhúst vegyünk? Sertéspörkölt lenne a menü bográcsban, kb 15 fő lesz, attól több nem.
Köszönöm a válaszokat.
Színhúsból legalább 20 dekát,csontosból 30-at vegyél. Tapasztalatom szerint a bográcsos főzésnél több húst adnak és kevesebb köretet,mint otthon vagy a vendéglőkben. Főleg,ha a férfiak többségben vannak.
Ha kevés a hús,az kellemetlen. Ha marad,azt vagy szétosztják a vendégek között,vagy a házigazda adagokban lefagyasztja.
Természetesen,ha előtte van leves,akkor kevesebb is elég. De bográcsos főzés előtt nem szoktam levest enni,csak savanyúság kell hozzá.
Ha mind felnőtt, esetleg többségében alkoholt is fogyasztó férfiak,(ez a legétkesebb kategória):
Vennék 5 kiló hátsó csülköt, amit kicsontoznék, és némi bőröset is benne hagyva, belefőzném a 2-3 darabba vágott csontot is.
Vagy 3,5 kiló lapockát, hozzá pár kettéfűrészelt velőscsontot.
Kínosan ügyelnék, hogy a szaft sűrű, vastag legyen,hogy jólessen tunkolni.
Mielőtt valakit a mennyiség elborzasztana, vegyük figyelembe, hogy nem lesz köret.
Mindenki szed magának, sokan túlvállalnak, pocsékolnak, vannak(lehetnek) belesek, akiknek nam lehet azt mondani, hogy bocs, elfogyott.
Szóval egy kicsit "rá kell tartani" a mennyiségre.
Azt, hogy csülök, vagy lapi, a társaság ismeretében tudnám eldönteni. A csülök finomabb, a lapocka "fitnessebb".
Kedves tinker,láttálte már 10 deka húst? az 4 kocka.
Az éttermi adag 20 deka,és ott is esznek előtte levest és utána desszertet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!