Trüffel tortát szeretnék készíteni, hogy készül bele a trüffeles töltelék?
Többfélét találtam, de nem tudom eldönteni,hogy melyikkel lesz sikerem. Ti melyiket ismeritek?
- tejszínt forralom fel és ráöntöm a csokira, vagy
- habbá verem a tejszínt és az olvasztott csokit öntöm óvatosan hozzá?
(félek felhevíteni a tejszínt,nem megy tönkre?
Köszönöm előre válaszaitokat!!!!!
Én mindig ezt a krémet alkalmazom tortába, mert nem szeretem a vajas krémeket.
5 dl habtejszínbe tördelj bele 3 tábla étcsokit (én 100g-os Szerencsit használok), ezt lassú tűzön, állandóan kevergetve forrald össze. A kapott krémet, ami még folyós kicsit teljesen hűtsd ki. Ha hideg, egy csomag habfixáló hozzáadásával verd addig, amíg ki nem világosodik a színe és hab állagú nem lesz. Ez a mennyiség egy 28 cm-es torta töltésére és bevonására bőven elég. Ha több tejszínt és kevesebb csokit használsz, akkor több habfixálót tegyél bele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!