Hogy készítsek gyümölcsrizst?





Szia!
Én sima tejberizst készítek,ha kihűlt felvert tejszínhabot teszek hozzá. Desszertes tányér aljára teszek gyümölcsöt (meggy,barack,ananász,eper stb) majd teleteszem a tányért rizzsel. A tetejére is teszek gyümölcsöt,tejszínhabot ha van kedvem olvasztott csokiból pasztillát.















igen, először vízben kell majdnem készre főzni. én 20 deka rizst szoktam, 2 dl vízben előfőzni,majd félrehúzva, hagyom,hogy duzzadjon. konhyaruhával letakarava. utána egy liter főzöb tovább, egy kis cukorral, citromhájjal,míg a tejet fel nem szívja.
gyümölcsdarabokkal, fahájjal megszórva, de akár kemény lekvárral is finom.
van amikor rizspudingot csinálok, akkor ennek a felét veszem csak és amikor kész, egy fél liter tejből készült vaníliapudinggal keverem össze. bele is apróra vágott gyümi kerül és a tetejére is dekornak.





Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!