Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy készítsek gyümölcsrizst?

Bumbi02 kérdése:

Hogy készítsek gyümölcsrizst?

Figyelt kérdés
A mindmegettéről szedtem egy receptet, aszerint megcsináltam, de a rizs nem akart megfőni a tejben. valakinek valami bevált recept?
2011. máj. 15. 20:02
 1/6 anonim ***** válasza:

Szia!

Én sima tejberizst készítek,ha kihűlt felvert tejszínhabot teszek hozzá. Desszertes tányér aljára teszek gyümölcsöt (meggy,barack,ananász,eper stb) majd teleteszem a tányért rizzsel. A tetejére is teszek gyümölcsöt,tejszínhabot ha van kedvem olvasztott csokiból pasztillát.

2011. máj. 15. 20:12
 2/6 anonim ***** válasza:
tejberizsből kell kiindulni és víz is kell bele a tej mellé midenképp, mert a rizs csak úgy fő meg
2011. máj. 15. 20:19
 3/6 anonim ***** válasza:
Itt a neten kerestem meg a tejberizst. 1dl vizbe 10 dkg rizst fözni mig elnem, fövi. Utána fél l tejet ráönteni és megfö jol.
2011. máj. 15. 20:45
 4/6 anonim ***** válasza:

igen, először vízben kell majdnem készre főzni. én 20 deka rizst szoktam, 2 dl vízben előfőzni,majd félrehúzva, hagyom,hogy duzzadjon. konhyaruhával letakarava. utána egy liter főzöb tovább, egy kis cukorral, citromhájjal,míg a tejet fel nem szívja.

gyümölcsdarabokkal, fahájjal megszórva, de akár kemény lekvárral is finom.

van amikor rizspudingot csinálok, akkor ennek a felét veszem csak és amikor kész, egy fél liter tejből készült vaníliapudinggal keverem össze. bele is apróra vágott gyümi kerül és a tetejére is dekornak.

2011. máj. 16. 07:42
 5/6 anonim ***** válasza:
*.... utána egy liter tejjel főzöm tovább. bocsi:)
2011. máj. 16. 08:59
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszi:) Amit én találtam recept ott csak annyi volt h a felforralt,cukrozott tejbe belemegy a rizs (3 decibe 20dkg rizs) és 20 percig lassu lángon fözzük. De nekem nemfőtt meg. Kipróbálom a ti receptjeiteket is:) köszi:)
2011. máj. 16. 15:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!