Mit csináljak káposztából?
káposztás pogácsát, káposztás lángost, káposztás hasét leveles tésztából.
köretnek dinsztelt káposzta.
gyalulj hozzá egyenlő mennyiségű sárgarépát, sózd le finoman, majd kicsavarva keverd össze majonézzel, borssal. isteni finom.
Közreadom Szamosi Feri Bátyám, Wellness-díjas Chef barátomtól tanult egyszerű-nagyszerű receptemet.
Egy edényben a szokásosnál kissé hígabb pörköltet főzünk, erőteljesen, -kissé túl- fűszerezve.
Egy másik edényben bő hagymát, paprikát paradicsomot elpirítunk, füstölt szalonnán. Erre dobjuk a durvára vágott fejes káposztát, erős tűzön, kevés folyadék hozzáadásával félpuhára pároljuk.
Amikor a pörkölt is jó félpuha, összeöntjük, és együtt készre főzzük.
Most jön a varázslat: rengeteg friss kaporral elkevert tejföllel kiforraljuk, és tálaljuk.
A friss káposzta, kapor, paradicsom, paprika a szalonnával és a tejföllel együtt olyan ízorgiát produkál, hogy a Jóisten letekint az égből. Természetesen amíg a Jóisten nézelődik, buzgón fogyasztjuk a fröccsöket, méltatva Noé apánkat, aki -igen bölcsen- a szőlővesszőt is a bárkába vitte.
Előtte a pálinka annyira nyilvánvaló, hogy meg sem említem.
Ez egy valóságos gyöngyszem a káposztás receptek közül !
Még sehol sem olvastam, de már el is mentettem, a hétvégén
pedig meg is főzöm:))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!