A rizs illetve zab italt fogyaszthatja az is, aki a tejre allergiás?
Szia!
Gondolom a zabtejre =tejszínre) ill. a rízstejre gondolsz. Persze, hpgy fogyaszthatja.
A lányom étrendjéből (s mivel szoptattam, a sajátoméból is) száműzni kellett a tejet 1 évre. Nekünk a zabtej (tejszin) vált be. Javaslom, hogy előbb vegyél kis kiszerelésűt, kostold meg, s azt vedd később, amelyik jobban beválik.
A rízstej nagyon olaj pontosabban rántás ízű volt, de a zab egész elviselhető volt. esetleg még a szójatej vagy a kókusztejpor jöhet szóba.
Üdv!
Mire vagy pontosan allergiás? A laktózra, vagy a tej más összetevőjére?
Ha csak a laktózra, akkor laktózmentes tejet ihatsz.
És természetesen minden növényi alapú "tej" készítményt.
Szia!
Az első válaszoló vagyok. Akkor hasonló cipőben jársz, mint én (pontosabban a kisci lányom) voltam. Ha a tej összes alkotóanyagára allergiás, akkor minden élelmiszert nagyon nézz meg! Van olyan szalámi, ami tejport tartalmaz, s vigyázz azokkal is, amelyikekre savópor van írva, mert az tejsavó!
(A lányomon az allergia 1,5 évesen jött ki, és kb. 1 év után nőtte ki. Le voltunk tiltva: tejtermék, citrusfélék, mák, dió, mogyoró, hal, paradicsom, marhahús. Ha szereti a gyermeked a kakaót, akkor javaslom, hogy bio boltban vegyél karobot, s zabtejjel és cukorral/mézzel tudod pótolni.)
Üdv!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!