Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A rizs illetve zab italt...

A rizs illetve zab italt fogyaszthatja az is, aki a tejre allergiás?

Figyelt kérdés
Néztem a táplálékallergia hivatalos listáján, de ott nem találtam.
2009. márc. 9. 14:24
 1/4 anonim ***** válasza:

Szia!

Gondolom a zabtejre =tejszínre) ill. a rízstejre gondolsz. Persze, hpgy fogyaszthatja.

A lányom étrendjéből (s mivel szoptattam, a sajátoméból is) száműzni kellett a tejet 1 évre. Nekünk a zabtej (tejszin) vált be. Javaslom, hogy előbb vegyél kis kiszerelésűt, kostold meg, s azt vedd később, amelyik jobban beválik.

A rízstej nagyon olaj pontosabban rántás ízű volt, de a zab egész elviselhető volt. esetleg még a szójatej vagy a kókusztejpor jöhet szóba.

Üdv!

2009. márc. 9. 14:47
 2/4 anonim ***** válasza:

Mire vagy pontosan allergiás? A laktózra, vagy a tej más összetevőjére?

Ha csak a laktózra, akkor laktózmentes tejet ihatsz.

És természetesen minden növényi alapú "tej" készítményt.

2009. márc. 9. 15:58
 3/4 A kérdező kommentje:
A tej összes alkotórészére allergiás, és nem én, hanem a 2,5éves lányom. Köszi a válaszokat. Mindkettőt issza, szóját nem adtam neki, mert az is allergizálhat.
2009. márc. 10. 07:56
 4/4 anonim ***** válasza:

Szia!

Az első válaszoló vagyok. Akkor hasonló cipőben jársz, mint én (pontosabban a kisci lányom) voltam. Ha a tej összes alkotóanyagára allergiás, akkor minden élelmiszert nagyon nézz meg! Van olyan szalámi, ami tejport tartalmaz, s vigyázz azokkal is, amelyikekre savópor van írva, mert az tejsavó!

(A lányomon az allergia 1,5 évesen jött ki, és kb. 1 év után nőtte ki. Le voltunk tiltva: tejtermék, citrusfélék, mák, dió, mogyoró, hal, paradicsom, marhahús. Ha szereti a gyermeked a kakaót, akkor javaslom, hogy bio boltban vegyél karobot, s zabtejjel és cukorral/mézzel tudod pótolni.)

Üdv!

2009. márc. 10. 09:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!