Csajok segítseket! Mit csináljak egy lábas paprikás krumpliból?
Akkor ez igy nem paprikas krumpli, mert hus nelkul fozod meg, szerintem csak paprikat raksz bele nem?
Akkor lehet belole csinalni krumplipuret? Tej, vaj, es purisitsed ossze, keszitsel hozza dinszelt kaposztat! Ugy bizti elfogy mar.
Miért ne volna paprikás krumpli hús nélkül? Nálunk alapból nincs benne hús.
1 hozzászóló, akkor bocs, azt hittem megint valami unatkozóval akadtam össze.
Sziasztok!
A 13:24-es vagyok.
Csak egy pici kiegészítést írnék. Anyukám alföldi, apukám zalai. Mindkét tájegység ételeit ismerem, hisz Zalában nőttem fel, de minden nyarat a mamánál töltöttem Cegléden.
Így számomra 2 féle paprikás krumpli létezik:
1, ahogy Zalában főzte anyukám: kolbásszal és/vagy virslivel (hagymás, paprikás alaplével) készített p.krumli
2, ahogy a mami főzte (s ahogy anyu tanulta): hagymás paprikás alap, krumpli és nokedli.
Vagyis tájegységenként ez is eltérő lehet.
És még valami. Létezik szintén paprikás krumpli néven köret,amit szakács haverom is gyakran készít: hagymás paprikás alappal tört krumpli. (Tul.képp krumplis tészta tészta nélkül.)
Szóval, ahány ház, annyi szokás.
Üdv!
Én is indig krumplistésztát csinálok belőle. Sőt én mindig dupla adag paprikás krumplit csinálok pont emiatt. Első nap paprikás krumpliként esszük, mésodik nap pedig krumplistésztaként amit általában össze is sütök sütőben, és a tepsi oldalára rásült rész a legfinomabb.
Hihetetlen, hogy még ebből a kérdésből is vita lett.
Igaz én nem csaj vagyok,de azért írok neked.
Ha másnapra megmarad a paprikás krumpli,
öncs bele egy pohár tejfölt és úgy melegítsd
fel nagyon finom pikáns ízt kapsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!