Melyik levest kell berántani és melyikbe dobható csak leveskocka? és tésztán, gríz -vagy májgombócon kívül melyik levesbetét lehet még ami nem nagyon munkaigényes, hétköznapi? Van egyáltalán?
Szia!
Általában a zöldségleveseket kell rántani, de itt is vannak kivételek (pl.: tökleves- azt habarni kell).
LEvesbetétnek nagyon finom és nagyon egyszerű a pirított grízkocka (grízt felvert tojásba belekevered, egy serpenyőbe belesimítod, megsütöd mindkét oldalát, apró kockákra vágod és belefőzöd a levesbe)
Én szakácskönyvben olvastam és ki is próbáltam a maceszgombócot, nagyon finom, húslevesbe való.
10 dkg pászkát apró darabokra törsz ( én aprítógépben aprítottam fel) összekeversz 2 felvert tojással, 0,5 dl olajjal (amiben megdinsztelsz 1 közepes fej hagymát és egy csokor petrezselyemzöldet - én szárítottat használtam), só (delikát), bors.
Keverés után fél óráig állni kell hagyni, hogy a pászka megszívja magát, apró gombócokat formálsz belőle, és sós vízbe kifőzöd, a húslesben tálalod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!