Grízes tésztához ha összekevertem a grízt és a tésztát feltétlenül át kell újra melegíteni pirítani? Baj ha nem pirult aranybarnára a gríz és felfőzve tejbegrízállagúnak kell lennie?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
grízestésztára minek tenne zsemlemorzsát????
a tejbegríz állagú nem jó, ott valamit elrontottál...ha menteni akarod a menthetőt, akkor tedd tepsibe rétegezve, közé mondjuk mazsolát vagy lekvárdarabokat, öntsd le pudingporos tejjel és süsd aranybarnára
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Én grízzel készítem, aranybarnára pirítom. Kétszeres vízmennyiséggel főzöm, addig, amíg széteső lesz. Kavarni kell, folyton.
A frissen kifőzött tésztára teszem rá.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Kedves 13:53-as válaszoló!
A Prézlis tészta elkészítése csak egy ötlet,hogy legközelebb ki tudja próbálni,mert sokkal könnyebb elkészíteni...biztos nem lesz folyós!
na igen a morzsás tésztával nem is lenne problémám. Ez volt a második próbálkozásom. Az elsőt nem főztem fel vízzel és kemény ropogós ellenben jó illatú ízű lett. Ez meg (bár ne öntöttem volna össze!)Folyós lett, na meg a cukor és alekvár is rátesz, de a gyerekeknek ízlik!
6ek gríz 6 ek olajon és 3dl víz, úgy látszik ez nem jó arány
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Szerintem az olaj is sok lett alá....
Itt egy tökéletes grízes tészta: [link]
Remélem tudtam segíteni...
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!