Grízes tésztához ha összekevertem a grízt és a tésztát feltétlenül át kell újra melegíteni pirítani? Baj ha nem pirult aranybarnára a gríz és felfőzve tejbegrízállagúnak kell lennie?
grízestésztára minek tenne zsemlemorzsát????
a tejbegríz állagú nem jó, ott valamit elrontottál...ha menteni akarod a menthetőt, akkor tedd tepsibe rétegezve, közé mondjuk mazsolát vagy lekvárdarabokat, öntsd le pudingporos tejjel és süsd aranybarnára
Én grízzel készítem, aranybarnára pirítom. Kétszeres vízmennyiséggel főzöm, addig, amíg széteső lesz. Kavarni kell, folyton.
A frissen kifőzött tésztára teszem rá.
Kedves 13:53-as válaszoló!
A Prézlis tészta elkészítése csak egy ötlet,hogy legközelebb ki tudja próbálni,mert sokkal könnyebb elkészíteni...biztos nem lesz folyós!
na igen a morzsás tésztával nem is lenne problémám. Ez volt a második próbálkozásom. Az elsőt nem főztem fel vízzel és kemény ropogós ellenben jó illatú ízű lett. Ez meg (bár ne öntöttem volna össze!)Folyós lett, na meg a cukor és alekvár is rátesz, de a gyerekeknek ízlik!
6ek gríz 6 ek olajon és 3dl víz, úgy látszik ez nem jó arány
Szerintem az olaj is sok lett alá....
Itt egy tökéletes grízes tészta: [link]
Remélem tudtam segíteni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!