Sárgarépát hogyan fagyaszthatok le? (bővebben lent)
A répát ,a fehérrépát,a zellert,a karalábét blansírozni szokták,hogy ne feketedjen meg.
Ez azt jelenti,hogy forrásban lévő vízbe kell dobni,megvárni míg újra felfő és már szedni is ki.Megszárítani és fagyasztani.
én még nem jártam így, hogy megfeketedett volna, pedig nem blansírozom, csak tisztítva, darabolva beteszem a fagyóba.
tavaly a 80 ft-os répából eltettem pár csomaggal, most,hogy 270 ft, szedegetem elő a fagyóból a tavalyit.azon mód fagyosan teszem a meleg levesbe.
Ősszel megveszem az egész télirevalót. Tisztítom, darabolom, mosom, zacskózom. Soha nem feketedik be!!!
De ugyanígy teszek minden más zöldségfélével is (borsó, bab, karfiol, tök, zöldpaprika stb.) Semmi sem feketedik meg, ha egészséges!
akkor miért feketedik meg a bolti répa is néha?
a blansírozásra gondoltam én is egyébként :)
pedig az blansírozva van fagyasztás előtt...mégis előfordul ezek szerint.
mégegyszer írom, én sem blansírozok semmit, pedig sok zöldséget teszek el nyáron, mégsem feketedik meg.
egyszerűen nem tudom mi lehet az oka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!