élesztővel hogy kell bánni?
szájbarágósan, mg életemben nem csináltam semmit vele, milyen süteményt lehet vele legegyszerűbben elkészteni.
köszönöm
Élesztővel kelt tésztákat, sütőporral pedig linzerféléket, piskótát stb.
Élesztős tésztából csinálhatsz pl. pizzatésztát, kalácsot, buktát, pogácsát...neten nézz utána receptnek.
Az előzőek jól leírták.
Talán azzal egészíteném ki, hogy én mindig tejben futtatom fel, és egy pici cukrot is szoktam keverni a tejben előtte, gyorsabban megindul az éleszt. Persze amihez egyáltalán kell tej, de általában igen
Pl. a kedvenc pizzatészta receptem szerint vízben kellene, de tej is kell a tésztához, így egyértelmű. A tejet egy tányérban picit megmelegítem a mikróban,szórok bele kicsi cukrot, majd az élesztőt elmorzsolva beleszórom a tejbe. Amikor már úgy néz ki, mint amit a kutya sem enne meg, na akkor a jó!
Egy dolgot ne tégy vele.
Édesanyám kezdő boltos koráról mesélte.
Fél kilónyi megromlott(már nem eladható) élesztőt ki kellett dobni. Akkoriban az udvari, (pottyantós) budi dívott, ez volt a bolt udvarán is.
Ide dobták nyári melegben az élesztőt. Aztán reggelre megkelt... Minden.
köszönöm
utolsó, egy kicsit durva történet, de nevettem egy nagyon :D
De igaz!
Nem valami gusztusos, de tanulságos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!