Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mi a neve ennek a "sütinek"?

Mi a neve ennek a "sütinek"?

Figyelt kérdés
Tudjátok ami pörkölt dióból+cukorból van! Nálunk diótortának hívják de tuti nem ez a hivatalos megnevezése. Neten sehogy sem akadtam rá! Szeretném megpróbálni elkészíteni.Esetleg valaki figlalkozik ilyennel?Segítsetek
2011. máj. 2. 19:08
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
69%

örülök hogy segíthettem :)

jó próbálkozást

(az első 5 válasz adója)

20/L

2011. máj. 2. 19:37
 12/17 anonim ***** válasza:
84%
Műanyag formába nehogy beleöntsd a folyékony karamellt, ha már van benne dió ( tehát grillázs) akkor meg már nem veszi fel a formát annyira. Keress rá a google-n képekre, hogy mit lehet kihozni ebből az anyagból.
2011. máj. 2. 20:58
 13/17 anonim ***** válasza:

grillázs, égetett cukor mifelénk.

Formázni... hát apum elég ügyes és hőálló, de gömbszerű izénél tovább nem jutott. Szerintem ez hasonló kaliberű művelet, mint a cukorfigurák készítése, a legjobb, legtehetségesebb cukrászok közül is csak kevesen alkalmasak, mert kb. 80 fokos anyaggal kell dolgozniuk. Gipszkiöntőt nem javaslom, szerintem ezt a hőt nem bírná el.

De biztos van valami mezei módszer rá, annyi figurát lehet kapni, malac, nyuszi, stb... :? De el se tudom képzelni, mert tényleg amíg kiöntöd, forró és folyik, utána két pillanat alatt megköt. :S

2011. máj. 3. 19:52
 14/17 anonim ***** válasza:

Nem a mehkas sutire gondolsz?

[link]

2011. máj. 3. 20:31
 15/17 A kérdező kommentje:

én nem

a figura ha grillázsból van akkor annak a belseje üreges, legalábbis én eddig ilyennel találkoztam

2011. máj. 4. 17:28
 16/17 anonim ***** válasza:
Ezek a formázók belül öregesek.
2011. máj. 5. 09:58
 17/17 A kérdező kommentje:
aha, de nem akarok méhkast formát grillázsból. Én valahogy úgy képzeltem el pl ha virágszirmot, vagy ilyesmit akarok akkor valami papírból megformázni úgy, hogy olyan legyen a hajlása...és akkor arra rá, vagy valahogy így.
2011. máj. 5. 15:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!